Hem donat a conèixer la programació d’enguany de “Girona Intercultural”, conformada per més d’una vintena d’actes relacionats amb la interculturalitat i els col·lectius en situació de vulnerabilitat social.
Girona, 20 d’abril de 2010. En un acte que ha tingut lloc aquest matí a la Casa de Cultura de Girona, des de la Fundació SER.GI hem presentat un extens programa d’activitats obertes a tothom i que tenen com a objectiu la sensibilització en la interculturalitat i les diferents problemàtiques socials que afecten als col·lectius amb dificultats d’inclusió (immigració, reclusos, prostitució, infància…). El lema d’aquest any és “Per una ciutadania plena” ja que “volem fixar la mirada en temàtiques que aprofundeixin en la participació social, la responsabilitat individual i col·lectiva i les estratègies que generen canvis en la igualtat de drets i deures”.
Seguint amb la tendència de l’any passat les activitats s’allarguen durant tres mesos, de maig a juliol. Enguany la programació presenta una àmplia varietat de formats, com ara presentacions de llibres, actuacions teatrals, taules rodones i converses, exposicions i cinefòrums.
Entre els actes de “Girona Intercultural” destaca la taula rodona sobre la prostitució que comptarà amb l’antropòloga Dolores Juliano i la treballadora sexual i llicenciada en ciències polítiques i de l’administració Montse Neira. La visió de la immigració per part dels espanyols que es van exiliar als anys seixanta es tractarà amb la projecció del documental “El tren de la memoria”, on a més es comptarà amb Juan Chacón, un dels protagonistes del film.
La conversa amb l’antropòleg urbà Manuel Delgado segur que sacsejarà els conceptes d’espai públic i col·lectiu que hi seran tractats. L’espectacle de carrer “Kamchàtka” sorprendrà pel seu format innovador i proposa una reflexió sobre les nostres actituds vers l’altre, el diferent i l’estranger. La projecció de “La piel quemada”, que va ser estrenada l’any 1967 per Josep Maria Forn, oferirà una visió de la immigració que va venir a treballar a Catalunya, i a més en el posterior debat es comptarà amb la participació de persones que ho van viure en primera persona.
El darrer acte de la programació serà la conferència inaugural de l’Escola d’Estiu sobre Interculturalitat, que arriba a la seva vintena edició, i que pronunciarà el filòsof gironí Josep Maria Terricabras.
El passat 2 d’agost, Lluís Puigdemont, director de la Fundació va ser entrevistat al plató de Televisió de Girona per explicar la feina feta durant el 2021 i recollida a la darrera memòria. Podeu veure l’entrevista sencera al segïuent enllaç: http://tvgirona.alacarta.cat/lentrevista/capitol/l-entrevista-_-lluis-puigdemont-_-02-08-2022 Comparteix: Twitter Facebook Email WhatsApp
L’escletxa digital, la salut emocional, la manca d’oportunitats per a molts joves, la fragilitat econòmica de les famílies i la falta d’habitatge social, són les principals causes d’exclusió social que es constaten en el desenvolupament dels projectes i accions de l’entitat al territori gironí. L’any 2021 va continuar essent un segon any gens convencional. La […]
Avui, a Girona no podem donar accés a un habitatge a totes les persones que atenem i, en canvi, als barris de la ciutat hi ha molts habitatges, alguns de particulars, que es troben buits i en desús. I si els re-habitem i els omplim de vida? Des de la Fundació SER.GI estem preparant el […]