Actualitat / Notícies

Preparant el projecte “Re-Habitem”

Avui, a Girona no podem donar accés a un habitatge a totes les persones que atenem i, en canvi, als barris de la ciutat hi ha molts habitatges, alguns de particulars, que es troben buits i en desús.
I si els re-habitem i els omplim de vida?

Des de la Fundació SER.GI estem preparant el projecte “Re-Habitem”, una proposta i campanya que pretén aconseguir la cessió d’habitatges o locals en desús a la ciutat de Girona per poder oferir un lloguer social. A canvi de la cessió, volem ajudar als propietaris a fer front a una rehabilitació d’aquests habitatges, amb una mirada sostenible i de millora de l’eficiència energètica.

Creiem que pot resultar avantatjós per les persones propietàries, per la millora dels nostres barris i per les persones que acompanyem que, en molts casos, no poden fer front a un lloguer convencional.  

Amb la intenció d’iniciar la campanya i el nou projecte a la tardor vinent, hem començat a teixir complicitats que de ben segur ens hi ajudaran. En aquest sentit, el passat mes de juny, vam signar un acord de col·laboració amb Garbet Cooperativa d’Inserció, una cooperativa compromesa amb la inserció laboral i especialitzada en la rehabilitació d’habitatges i edificis. Elena Farré, presidenta de la cooperativa va signar l’acord amb Bru Pellissa, president de la Fundació SER.GI.

Amb la mateixa voluntat, el passat 12 de juliol, la presidenta del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers d’edificació de Girona, Carme Domènech va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació SER.GI, que ens ha de permetre realitzar els projectes amb garanties i millorar-ne la difusió.

Seguirem informant…

Conveni amb Garbet Cooperativa
Moment de la signatura del conveni amb Garbet Cooperativa
Moment de la signatura amb el Col·legi d’Aparelladors de Girona

Notícies relacionades

Habitatge social

Parlem del projecte ReHabitem a Catalunya Ràdio

Part dels habitatges que aconseguim amb el projecte ReHabitem es destinaran a acollir-hi dones supervivents a la violència masclista. N’hem parlat al programa Catalunya al Dia de Catalunya Ràdio. Si tens un habitatge que ara no…