Actualitat / Notícies

Nous tallers amb joves a Lloret

Aquest curs 2021-2022 hem començat dues accions dirigides a les joves del municipi de Lloret de Mar, una centrada en l’oci alternatiu i creatiu, i l’altra centrada en l’orientació acadèmica i el treball de les perspectives de futur.

Aprenem cinema i fem un curtmetratge!

30 joves del projecte “Tarda Jove” participen en un taller per descobrir el món del cinema des de dins. L’activitat es realitza amb la col·laboració de la productora Meraki Films Productions.

L’objectiu principal és aprendre del món del cinema per poder aconseguir un producte final, el rodatge d’un curtmetratge. Els participants actualment estan treballant la idea i escrivint el guió. Mentre duri aquest taller les joves podran implicar-se segons les seves motivacions i interessos, ja que s’ha partit el grup en funció de les diferents tasques que requereix la realització d’un curtmetratge. Hi ha diversos equips: llum, so, fotografia, guió, direcció, interpretació, etc.

Una expedició de joves cap al seu cim personal, formatiu i laboral

Pel que fa a l’orientació formativa i personal, des del passat 18 de gener i de la mà de la Fundació Nou Cims, s’estan duent a terme de manera setmanal uns tallers amb la participació de 17 joves participants dels projectes “Tarda Jove” i “Porta d’Accés” de Lloret de Mar.

L’objectiu del taller es centra en l’autoconeixement en referència als seus objectius formatius i professionals, amb la vista fixada en acompanyar-los en la seva decisió de triar l’itinerari que més s’adequa a les seves necessitats i aspiracions.

A través de sis sessions, i amb la idea d’uns tallers que simulen una expedició cap al “nou cim” del jove, el professional que dirigeix els tallers (“sherpa de l’expedició”) proposa diferents dinàmiques per treballar de manera grupal i individual amb les joves l’enfoc formatiu que volen dur a terme en un futur immediat, a partir de treballar les creences preestablertes, les frustracions i/o les males experiències, posant èmfasi en el potencial de cada jove.

Un cop finalitzi l’expedició, algunes de les joves podran tenir accés al “Programa Zing”, on podran gaudir d’una beca per dur a terme els estudis seleccionats. Molts ànims a totes!!

Notícies relacionades

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Tarda Jove de Lloret - teatre Companyia Els Peripatètics
Educació

Teatre final de curs del grup de Tarda Jove de Lloret

Moltes emocions viscudes a l’estrena de la Companyia Els Peripatètics amb el treball realitzat per les joves del projecte Tarda Jove de Lloret de Mar. La companyia, amb la col·laboració de Meraki Films Productions, ha fet…