Actualitat / Notícies

Nous tallers amb joves a Lloret

Aquest curs 2021-2022 hem començat dues accions dirigides a les joves del municipi de Lloret de Mar, una centrada en l’oci alternatiu i creatiu, i l’altra centrada en l’orientació acadèmica i el treball de les perspectives de futur.

Aprenem cinema i fem un curtmetratge!

30 joves del projecte “Tarda Jove” participen en un taller per descobrir el món del cinema des de dins. L’activitat es realitza amb la col·laboració de la productora Meraki Films Productions.

L’objectiu principal és aprendre del món del cinema per poder aconseguir un producte final, el rodatge d’un curtmetratge. Els participants actualment estan treballant la idea i escrivint el guió. Mentre duri aquest taller les joves podran implicar-se segons les seves motivacions i interessos, ja que s’ha partit el grup en funció de les diferents tasques que requereix la realització d’un curtmetratge. Hi ha diversos equips: llum, so, fotografia, guió, direcció, interpretació, etc.

Una expedició de joves cap al seu cim personal, formatiu i laboral

Pel que fa a l’orientació formativa i personal, des del passat 18 de gener i de la mà de la Fundació Nou Cims, s’estan duent a terme de manera setmanal uns tallers amb la participació de 17 joves participants dels projectes “Tarda Jove” i “Porta d’Accés” de Lloret de Mar.

L’objectiu del taller es centra en l’autoconeixement en referència als seus objectius formatius i professionals, amb la vista fixada en acompanyar-los en la seva decisió de triar l’itinerari que més s’adequa a les seves necessitats i aspiracions.

A través de sis sessions, i amb la idea d’uns tallers que simulen una expedició cap al “nou cim” del jove, el professional que dirigeix els tallers (“sherpa de l’expedició”) proposa diferents dinàmiques per treballar de manera grupal i individual amb les joves l’enfoc formatiu que volen dur a terme en un futur immediat, a partir de treballar les creences preestablertes, les frustracions i/o les males experiències, posant èmfasi en el potencial de cada jove.

Un cop finalitzi l’expedició, algunes de les joves podran tenir accés al “Programa Zing”, on podran gaudir d’una beca per dur a terme els estudis seleccionats. Molts ànims a totes!!

Notícies relacionades

Jornada Educo 2023
Educació

Jornada tècnica pels drets de la infància a Madrid

La setmana passada vam participar en la II Jornada “La Infancia En El Centro” que organitza anualment l’ONG Educo. Són dos dies on moltes entitats de tot l’estat espanyol que treballem amb infants i joves,…

MRP Girona logo
Educació

10 anys del MRP de Girona

El passat 1 de març el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, va celebrar els 10 anys de la seva refundació, amb un acte titulat “La pedagogia del Projecte” a la Facultat d’Educació i…

Educació

Col·laboració amb el grau de Pedagogia de la UdG

Iniciem una col·laboració amb estudiants del grau de Pedagogia de la UdG en relació amb els seus Treballs de Final de Grau (TFG).  Des del curs passat els estudiants de pedagogia de la UdG poden…