Actualitat / Notícies

Nou projecte sobre absentisme escolar a Maçanet

Aquest mes de març hem iniciat un nou projecte a Maçanet de la Selva per abordar l’absentisme escolar al municipi.

El projecte és un encàrrec l’Ajuntament de la localitat en el marc del PMOE de la Generalitat (Pla de Millora de les Oportunitats Educatives). Es tracta de la revisió, redacció i suport en la implementació d’un Pla Local d’Absentisme, que permeti abordar l’absentisme escolar. Es farà de forma participada amb tots els agents de la comunitat educativa, implicant-los de forma activa en tot el procés i tindrà una durada prevista fina a finals de setembre.

Des de l’Ajuntament es manifesta la preocupació per l’absentisme que es dona als centres educatius tant de primària com de secundària i que tot hi haver-hi un Pla anterior, no acaba de funcionar i cal revisar i fer-ne una nova proposta.

La proposta metodològica de Fundació SER.GI està basada en el treball coordinat i en xarxa amb els diferents agents educatius del municipi: centres educatius, tècnics de l’Ajuntament, Serveis Socials, policia municipal, etc. També es considera important la participació tant de les famílies com dels joves, buscant els mecanismes adequats per fer-ho. És a dir, es considera que un Pla com aquest ha de ser participat per tal que funcioni, a partir d’accions com ara trobades, entrevistes, grups de discussió, enquestes, etc. Caldrà tenir en compte quin és el punt de partida, la feina que ja hi ha feta i en quin punt es troba. 

Amb aquest projecte al municipi, sumem accions que realitzem a Maçanet de la Selva, com les que ja estem fent d’intermediació en temes d’habitatge i un taller realitzat aquest curs amb alumnes de l’Institut d’Ensenyament Secundari de la localitat.

Notícies relacionades

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Tarda Jove de Lloret - teatre Companyia Els Peripatètics
Educació

Teatre final de curs del grup de Tarda Jove de Lloret

Moltes emocions viscudes a l’estrena de la Companyia Els Peripatètics amb el treball realitzat per les joves del projecte Tarda Jove de Lloret de Mar. La companyia, amb la col·laboració de Meraki Films Productions, ha fet…