absentisme escolar

Nou projecte sobre absentisme escolar a Maçanet

30 de març de 2021

Aquest mes de març hem iniciat un nou projecte a Maçanet de la Selva per abordar l’absentisme escolar al municipi.

El projecte és un encàrrec l’Ajuntament de la localitat en el marc del PMOE de la Generalitat (Pla de Millora de les Oportunitats Educatives). Es tracta de la revisió, redacció i suport en la implementació d’un Pla Local d’Absentisme, que permeti abordar l’absentisme escolar. Es farà de forma participada amb tots els agents de la comunitat educativa, implicant-los de forma activa en tot el procés i tindrà una durada prevista fina a finals de setembre.

Des de l’Ajuntament es manifesta la preocupació per l’absentisme que es dona als centres educatius tant de primària com de secundària i que tot hi haver-hi un Pla anterior, no acaba de funcionar i cal revisar i fer-ne una nova proposta.

La proposta metodològica de Fundació SER.GI està basada en el treball coordinat i en xarxa amb els diferents agents educatius del municipi: centres educatius, tècnics de l’Ajuntament, Serveis Socials, policia municipal, etc. També es considera important la participació tant de les famílies com dels joves, buscant els mecanismes adequats per fer-ho. És a dir, es considera que un Pla com aquest ha de ser participat per tal que funcioni, a partir d’accions com ara trobades, entrevistes, grups de discussió, enquestes, etc. Caldrà tenir en compte quin és el punt de partida, la feina que ja hi ha feta i en quin punt es troba. 

Amb aquest projecte al municipi, sumem accions que realitzem a Maçanet de la Selva, com les que ja estem fent d’intermediació en temes d’habitatge i un taller realitzat aquest curs amb alumnes de l’Institut d’Ensenyament Secundari de la localitat.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies