Actualitat / Notícies

Les entitats del tercer sector necessitem 1.400 habitatges socials abans de 3 anys

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que aglutina i representa més de 3.000 entitats socials com la nostra, i Cohabitac, la coordinadora de fundacions promotores i gestores d’habitatge social de lloguer de Catalunya, on també participem i en formem part, han presentat el passat 14 de desembre l’informe ‘Situació actual i necessitats futures d’habitatge de les entitats de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. La contribució del Tercer Sector al lloguer social’, un document que actualitza les necessitats d’habitatge social del propi tercer sector social, que acompanya i ofereix suports en aquesta matèria a persones en situació de vulnerabilitat.

Segons els resultats, el tercer sector necessita 1.400 habitatges socials en menys de 3 anys per poder donar resposta a l’alta demanda de persones en situació de vulnerabilitat que necessiten tenir accés a un habitatge digne i assequible. 

Actualment, les entitats de la Taula gestionen 4.098 habitatges, això suposa un augment del 169% respecte el 2015.

En aquests habitatges, hi viuen 9.952 persones. D’aquestes, el 74,2% són persones adultes (7.387) i el 25,8% infants i adolescents (2.565), uns percentatges similars a l’informe del 2015, que era del 72% i el 28%, respectivament.

És inacceptable que encara hi hagi pisos buits!

Demanem a les entitats financeres que col·laborin, venent o cedint habitatges perquè es puguin destinar a lloguer social. I fem una crida a propietaris particulars que disposen de pisos buits perquè els cedeixin i puguin destinar-se als col·lectius en situació de vulnerabilitat. I a les administracions els demanem acords per poder donar resposta a l’alta demanda, que ha crescut amb la pandèmia.


Més informació:
Llegeix la nota de premsa

Document Situació actual i necessitats futures d’habitatge de les entitats de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

@Foto: El Punt Avui

Notícies relacionades

Habitatge social

Nou Servei d’habitatge a Platja d’Aro

Iniciem un nou servei a Platja d’Aro per acompanyar famílies en risc de pèrdua d’habitatge L’Ajuntament de Platja d’Aro ens ha encarregat la posada en marxa d’un nou servei d’acompanyament per a les famílies que…