Actualitat / Notícies

La xarxa Educació 360 continua creixent

El passat 14 de novembre es va realitzar a la UdG, la darrera jornada de l’Aliança Educació 360 a Girona. Sota el títol “Els municipis gironins: Compromís amb l’Educació 360” va aplegar a més de 80 assistents de 25 municipis diferents que van participar en un espai de debat per compartir experiències, inquietuds, reptes i sol·lucions. La Diputació de Girona va anunciar el compromís amb els municipis que impulsin el projecte Educació 360, amb la posada en marxa d’una línia d’ajuts per a formació en Educació 360 a partir del 2020 i 20121.

Els impulsors de l’Aliança són la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona. Des de Fundació SER.GI, juntament amb el MRP de Girona, compartim la coordinació territorial de l’Aliança a comarques gironines. Des d’abril de 2018 fins avui s’ha aconseguit l’adhesió formal de 14 municipis gironins, la implicació de la Diputació de Girona, la vinculació de centres educatius i entitats, i l’impuls del treball en xarxa a través de 5 jornades.

Educació 360 és una iniciativa educativa, social i política que planteja connectar els aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones. Ho fa vinculant escola, famílies i tots els recursos i actius de la comunitat i vetllant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats. Es tracta d’una concepció de l’educació que entén la comunitat i el municipi com un ecosistema educatiu i proposa:

  • Generar més i millors oportunitats educatives, al llarg i ample de la vida.
  • Connectar els aprenentatges i l’educació lectiva i no lectiva, dins i fora de l’escola, proporcionant itineraris personalitzats.
  • Promoure i garantir l’equitat, la igualtat d’oportunitats i evitar la segregació.
  • Construir una aliança, desenvolupant un treball col·laboratiu de tots els agents de la comunitat.

Més informació a https://www.educacio360.cat/

 

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…

Joves en primera persona
Educació

Joves en primera persona

Aquest any hem iniciat una col·laboració amb Nova Ràdio Lloret, on joves a qui acompanyem es converteixen en protagonistes d’un programa radiofònic. Són joves entre 13 i 25 anys que participen dels projectes Tarda Jove…