Actualitat / Notícies

La reflexió sobre les entitats del tercer sector centra l'acte del 25è aniversari de la Fundació SER.GI

IMG_5349Més d’un centenar de persones que tenen o han tingut relació amb la Fundació SER.GI han participat a l’acte d’aniversari d’aquesta entitat. L’acte, celebrat a la Casa de Cultura de Girona, ha iniciat amb uns parlaments de Montserrat Roura, directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, i d’Eduard Berloso, regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona. Tot seguit la projecció d’un vídeo ha repassat la trajectòria de la Fundació a partir del testimoni de diferents persones que hi han col·laborat.

A continuació ha tingut lloc un debat que ha comptat amb persones que tenen relació amb la Fundació SER.GI: Teresa Climent, que va ser responsable de projectes de la Fundació Bofill; Teia Fàbrega, directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, i exalumna de l’Escola d’Educadors Especialitzats; Àngel Font, de la Fundació “la Caixa” i anteriorment director d’inclusió social a l’obra social de Catalunya Caixa; Salvador Maneu, director de la Fundació Príncep de Girona, i anteriorment director de Caritas Girona; i Josep Torrico, director Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat.

Seguidament, Jordi Sànchez, adjunt al Síndic de greuges, ha pronunciat la conferència “Benestar i Inclusió. El paper de les entitats d’iniciativa social”, en què ha destacat “el binomi indissociable que formen l’estat del benestar i la democràcia, i que no es pot entendre una cosa sense l’altra”. També ha explicat que la nostra societat té els dos ingredients que amenacen l’estat del benestar: “un model fiscal dèbil que recapta poc i que a més és feblement progressiu”. En aquest context ha recalcat el paper que hi juguen les entitats del tercer sector, que com la Fundació SER.GI aposten pel treball en xarxa i la innovació.

Ha tancat l’acte un parlament d’agraïment per part de Josep Ribera president del Patronat de la Fundació SER.GI. Ribera ha aprofitat per explicar que deixa la presidència de l’entitat, que ocupa des dels seus inicis. Després de l’anunci ha rebut un calorós aplaudiment en forma d’homenatge a la seva dedicació.

L’actuació de la coral Akan, i el lliurament d’una litografia que l’artista Pep Camps ha realitzat per a l’ocasió, han posat el colofó final a l’esdeveniment.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…