Actualitat / Notícies

La Fundació SER.GI participa com a dinamitzadora comunitària del Pla d’acció social de la Bisbal

L’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal ha iniciat un treball participatiu per l’elaboració de Pla local d’acció social de la Bisbal (PLAS). La redacció del PLAS s’ha encarregat a la Cooperativa i-LabSo. La Fundació SER.GI hi participa com a dinamitzadora comunitària fent el contacte i calendaritzant les trobades amb les entitats i co-entrevistant a les entitats conjuntament amb i-LabSo. Això ha permés una coneixença de primera mà de les entitats del municipi i establir un molt bon punt de partida per fer xarxa i iniciar accions en pro de la millora social i per traçar les línies del treball comunitari.

El passat dissabte 11 de novembre el Teatre Mundial va acollir una jornada participativa on una trentena de representants d’entitats van participar en diferents dinàmiques de cooperació.

Es preveu que aquest Pla emmarqui accions i propostes de treball que caldrà prioritzar amb l’objectiu de generar xarxes socials, millorar la convivència i la cohesió social i facilitar la igualtat d’oportunitats de bisbalenques i bisbalencs.

Això va arribar després d’una primera fase de motivació de les entitats a través d’entrevistes personalitzades a una mostra heterogènia d’associacions bisbalenques. Va ser activitat lúdica on, utilitzant diverses metodologies de joc per a l’aprenentatge col·lectiu, es poder treballar el potencial del treball en xarxa i es va oferir un espai per expressar, comentar i compartir les necessitats socials del municipi des del punt de vista de tots participants.

Per tal que les línies estratègiques del PLAS siguin àmpliament compartides, des del mes d’octubre s’ha posat en marxa un procés participatiu que vol garantir la màxima implicació de la ciutadania i establir mecanismes de retorn entre institucions i ciutadania. Les actuacions en l’àmbit social només poden ser efectives si es plantegen de manera transversal.

A la pràctica això es tradueix en la coordinació de les polítiques socials amb altres actuacions sota un marc i unes estratègies comunes. En aquest sentit les entitats i associacions de la ciutat hi juguen un paper clau. El teixit associatiu de la Bisbal és un actiu molt potent al municipi i és, en si mateix, una oportunitat per a l’acció ciutadana, el foment del lleure educatiu, la promoció de la diversitat i la inclusió social.

El proper 2 de desembre se celebrarà la segona –i cabdal – jornada oberta a tota la ciutadania: a partir de 3 ponències entorn a la responsabilitat social de les entitats i la reflexió del fet intercultural a les associacions, es dissenyaran tallers sectorials simultanis per tal d’extreure’n propostes de treball que responguin a les necessitats pròpies i comunitàries.

La redacció el PLAS anirà prenent forma al llarg de tot el procés i es concretarà finalment en la definició de les línies estratègiques a seguir en matèria social per part de la regidoria d’Acció Social i Ciutadania en consonància amb un treball estratègic d’abast municipal. Es preveu que el tancament i entrega del Pla sigui a principis del 2018.

Notícies relacionades

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…

Calendari interreligiós de Lloret de Mar
Participació i Ciutadania

Portes obertes dels centres de culte de Lloret

Lloret de Mar ha publicat un any més el Calendari Interreligiós, que s’impulsa des del Pla de Ciutadania, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la…

PLAC Lloret tallers 25N
Participació i Ciutadania

Tallers per a commemorar el 25N a Lloret

Des del Pla local de ciutadania (PLAC) de Lloret hem realitzat uns tallers per a commemorar el 25N, dia de l’eliminació de la violència contra les dones. Es tracta de tres tallers on hi han…