Actualitat / Notícies

La Fundació SER.GI participa a l’acte de les beques escolars i universitàries de la Fundació Catalunya La Pedrera a Barcelona

289 nois i noies reben les Beques escolars i universitàries de la Fundació Catalunya La Pedrera

Representants del programa de beques que la Fundació SER.GI porta a terme a Salt hi han assistit. Cal destacar que el 50% dels alumnes universitaris becats són de Salt.

Bru Pellissa, president de la Fundació SER.GI, ha intervingut a com a entitat convidada a l’acte de lliurament dels diplomes que ha tingut lloc avui a Barcelona

La Fundació Catalunya La Pedrera ha lliurat avui els diplomes als 289 nois i noies que s’han acollit al programa Beques escolars i universitàries durant el curs 2016-17.

Aquest joves han pogut millorar la seva formació gràcies a les ajudes proporcionades per la Fundació Catalunya La Pedrera.

El programa, que ha arribat aquest any a la seva quinzena edició és possible gràcies al treball i a la col·laboració de diverses entitats socials que actuen en alguns dels barris i poblacions més desafavorits del país.

En el cas de la Fundació SER.GI porta l’aplicació d’aquest projecte a Salt, tant pel que fa a les beques escolars, com les universitàries. Cal destacar que la meitat dels alumnes de Catalunya que reben les beques universitàries provenen de Salt (4 alumnes d’un total de 8).

Per primer cop, s’han atorgat 8 Beques universitàries a joves que ja havien participat en el programa Beques escolars durant l’educació obligatòria. D’aquesta manera se’ls ofereix la possibilitat d’accedir i finalitzar estudis universitaris.

Durant aquests anys la Fundació Catalunya La Pedrera ha atorgat 2.996 beques escolars amb un import mig de 1.350 euros, i 8 beques universitàries dotades de 2.500 euros cadascuna.

L’edat mitjana dels beneficiaris del programa beques escolars és de 14 anys, tot i que també nens dels 10 als 16 anys. Per gènere, un 61% són noies i un 39% són nois. D’altra banda, els becats per a la universitat tenen una edat mitja de 18,8 anys, i cal destacar que han participat en el programa de beques de la Fundació uns 7’5 anys de mitjana.

L’acte de lliurament de diplomes ha tingut lloc a l’Auditori de La Pedrera i ha comptat amb la presència de Germán Ramón-Cortés, president de Fundació Catalunya La Pedrera que ha felicitat a tots els becats i les seves famílies per haver assolit els objectius educatius del curs.

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024: Ecofeminisme i educació
Educació

Repensem l’escola 2024: Ecofeminisme i educació

Us convidem a participar a una nova edició de la jornada educativa REPENSEM L’ESCOLA d’aquest curs 2024. És una jornada de debat i experiències per a la pràctica docent que cada any promovem des del…

Espai famílies 0-3
Educació

Millorant l’Espai Famílies de Lloret

El projecte Espai Famílies 0-3 anys és un servei que funciona des de fa ja tres cursos escolars a Lloret de Mar.Aquest curs 2023-2024 s’han canviat dos aspectes que han resultat significatius per la seva…

Què podem fer des dels municipis per lluitar contra l'abandonament escolar?
Educació

Municipis que no abandonen

El passat 1 de desembre, des de Fundació SERGI vam participar a la jornada “Municipis que no abandonen: Què podem fer des dels municipis per lluitar contra l’abandonament escolar?” en el marc de la Plataforma…