Actualitat / Notícies

Jornada ‘Idees & Compromís Social’

El passat dimecres 11 de desembre es va realitzar la jornada Idees & Compromís Social que va tenir lloc ahir a La Fortalesa de Sant Julià per iniciativa de la Fundació Ser.Gi i la Cambra de Comerç de Girona.

Durant la jornada els assistents es van poder familiaritzar amb la inclusió de la Filantropia dins l’univers de la Responsabilitat Social Corporativa i amb el fet que la RSC va adquirint en les últimes dècades, més rellevànvia a l’àmbit empresarial, social i econòmic, tant a Catalunya, Espanya com a Europa.

L’acte es va iniciar amb la presentació de Cristina Andreu, vocal del Patronat de la Fundació SER.GI,  parlant dels 40 anys que fa que la Fundació treballa interdisciplinàriament en educació, habitatge social i ciutadania per a la inclusió social. 

Tot seguit Neus Feliu Costa (Sòcia a Lansberg Gersick & Associates, consultoria especialitzada en empreses familiars i la filantropia) ens parlà de com fer de la filantropia una eina estratègica.
No és només donar, és crear un valor compartit”

A continuació Salvador Mas de Xaxas, (Fundador Fundació Èxit, membre del Comitè Executiu de la AEF, Asociación Española de Fundaciones i Patró de la Fundació Vicki Bernadet) va explicar la seva experiència amb el valor de la filantropia en el tercer sector.
“No s’ha d’anar a demanar, s’ha d’anar a oferir.”

L’acte continuava amb l’exposició de Pere Fàbregas (President de la Coordinadora Catalana de Fundacions) que ens parlà de la presència i definició de les Fundacions al nostre territori i com esdevenen una oportunitat per a la responsabilitat social de les empreses.
“Les empreses han d’invertir en millorar la societat.”

En acabat, Vanessa Pérez (Sòcia de Litigació en CUATRECASAS i membre de la comissió de RSC del Fòrum Carlemany) i Cayetano Pérez (Ex-soci fundador de Citylift i president de Uni Girona Club de Bàsquet) van intercanviar opinions sobre l’acompliment social de les empreses i el model de gestió basat en la RSC .
“Per tal de que la RSC funcioni a l’empresa, cal integrar-la al seu funcionament intern.”

Finalment es va tancar la jornada amb un diàleg obert amb tots els presents moderat per Ingrid Rahola Llagurt (vocal de la Cambra de Comerç de Girona).
“El món ha canviat, o l’empresa s’involucra amb la societat o no farà diners.”

 

 

Notícies relacionades

Arrodoniment solidari-supermercats Bonpreu Esclat Fundacio SERGI
Mecenatge

Arrodoniment solidari als supermercats BonPreu Esclat

Aquest mes de març 2024, les persones clients dels supermercats BonPreu Esclat de tot Catalunya podran arrodonir la seva compra i col·laborar contra la violència masclista amb la Fundació SERGI. Aquests donatius aniran destinats al…

Cor Gospel Girona, músics i cor al concert solidari GospelxSERGI a Lloret de Mar
Mecenatge

Cantant per la Solidaritat al Teatre de Lloret

El diumenge 4 de febrer va ser una jornada plena de música i solidaritat al Teatre de Lloret de Mar. Més de 200 persones van participar al concert solidari GospelxSERGI, protagonitzat pel Cor Gospel Girona,…