Actualitat / Notícies

FutbolNet es reprendrà coincidint amb l'inici del nou curs escolar

FutbolNet reprendrà un nou curs a les comarques gironines a les poblacions de Banyoles, Olot i Salt, on ja se n’ha fet una edició i arrencarà de nou a Palafrugell i Figueres.

Fora de les comarques gironines s’incorporen al projecte les ciutats d’Igualada, Badalona, Martorell, Vic, Cervera, Balaguer, Tàrrega, la Seu d’Urgell, Mollerussa, el Vendrell, Valls, Cambrils, Amposta i Tortosa; i segueixen Santa Coloma de Gramenet i el barri del Carmel de Barcelona.

El programa té a cada municipi 60 beneficiaris amb edats compreses entre els 8 i els 16 anys, escollits per la Fundació FC Barcelona i l’ajuntament corresponent, seguint criteris de vulnerabilitat social. Les sessions es duen a terme sempre en horari extraescolar.

Cloenda del primer curs
El passat dissabte 30 de juny es va posar el punt final a l’aplicació de la primera fase de ‘FutbolNet’ que, des del mes de febrer, la Fundació FC Barcelona ha portat a Banyoles, Salt, Olot, el barri del Carmel de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. Després d’aquests mesos de treball, les sensacions són molt positives, principalment gràcies a la bona acollida de les entitats implementadores, els governs municipals implicats i els seus beneficiaris.

Per celebrar aquest reeixit tancament de temporada, es va organitzar un festival al Miniestadi on han estat convidats 300 beneficiaris del projecte, d’entre 8 i 16 anys, i les seves famílies. Durant la jornada es va programar un torneig de futbol amb valors en el qual van participar una trentena d’equips, en sis camps de futbol de mides reduïdes.

Els que millor van aplicar els valors de ‘FutbolNet’ van rebre unes medalles acreditatives de la mà de la Fundació FC Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana del Consum.

En què consisteix ‘FutbolNet’?

Es tracta d’un projecte que pretén educar els infants i joves en el foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. El programa té una durada de 24 setmanes, amb dues sessions de dues hores per setmana, i es practica en espais urbans (interiors o exteriors) cedits pels ajuntaments de cada municipi.

El futbol de ‘FutbolNet’ té unes regles especials. Per exemple, no hi ha la figura de l’àrbitre sinó la del ‘teamer’, un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d’haver, almenys, dues noies, i perquè els gols comptabilitzin ha d’haver marcat alguna d’elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.

Durant les 24 setmanes ‘FutbolNet’ fa incidència en sis valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Tenint en compte aquests conceptes, es juga una lligueta i l’equip guanyador rep un diploma que l’acredita com el millor en l’aplicació d’aquests valors.

Notícies relacionades

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…

Fundació

Renovem la imatge de SERGI

Amb voluntat de donar un nou impuls a la Fundació i dins el pla de comunicació que s’està portant a terme, hem cregut adequat actualitzar la imatge corporativa de l’entitat. No es tracta d’un canvi,…