Actualitat / Notícies

Espai famílies 0-3 anys a Lloret de Mar

Aquest curs hem iniciat de manera estable 2 nous grups de treball amb famílies a Lloret de Mar. Es tracta d’un projecte d’acompanyament a famílies amb infants de 0 a 3 anys, i que son derivades pels serveis socials d’atenció primària. L’objectiu de l’acció és el de l’acompanyament mutu que permeti donar suport en la criança i alhora ajudar a crear una xarxa de famílies.

L’activitat es realitza en petits grups un dia a la setmana durant dues hores a les instal·lacions del Centre Obert de la ciutat. Un primer grup, format per 5 mares i els seus infants de 0 a 2 anys, ens trobem els dimarts i un segon grup, amb 3 mares més i els seus fills i filles d’entre 2 i 3 anys, els dimecres.

El desenvolupament de l’activitat sol iniciar-se amb un cafè o infusió que permet anar-se aclimatant a l’espai, mentre les educadores de la Fundació expliquen o es consensua la dinàmica del dia. Després, es realitza l’activitat amb els infants, que segons l’edat es fa també amb els pares o mares (murals, jocs, sortides…). Són moments on dia a dia es pot fer seguiment de les dificultats que les famílies tenen, posant atenció al creixement dels infants, de la seva relació afectiva, i de les problemàtiques afegides en que es troben.

Espai famílies 0-3 va iniciar-se el curs 2019-20, però per culpa de la pandèmia va quedar aturat. El curs passat es va recuperar però no va ser fins passat setmana santa que es va aconseguir tenir un grup més o menys estable. Finalment aquest curs, podem considerar consolidat el projecte.

Dues educadores de la Fundació realitzen el projecte amb la voluntat de poder ampliar una mica els grups de famílies. Per aquest motiu, properament es realitzarà una trobada amb els serveis de pediatria, per procurar oferir el servei a més ciutadania, tot i que es posa un topall de 6-7 famílies màxim per grup per poder treballar adequadament.

Notícies relacionades

RegrupArt al Monart- fundacio SERGI
Educació

El Regrupart al Monar’T!

El projecte Regrupart participa a la 5a edició del Monar’T, el festival d’art urbà social i multicultural del barri de Santa Eugènia i Can Gibert de Girona. Joves i famílies del projecte vam col·laborar pintant…

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Tarda Jove de Lloret - teatre Companyia Els Peripatètics
Educació

Teatre final de curs del grup de Tarda Jove de Lloret

Moltes emocions viscudes a l’estrena de la Companyia Els Peripatètics amb el treball realitzat per les joves del projecte Tarda Jove de Lloret de Mar. La companyia, amb la col·laboració de Meraki Films Productions, ha fet…