Lloret de Mar ha acollit l’acte d’entrega de Certificats de Primera Acollida aquest dimecres 25 d’octubre a la Biblioteca municipal. Els assistents han rebut el Certificat de primera acollida i un reconeixement al seu esforç per voler formar part de la societat que els acull. L’acte també ha comptat amb els participants que van completar el mòdul C, organitzat conjuntament amb l’Oficina de Català de Lloret de Mar. El lliurament dels certificats ha anat a càrrec d’Antonio Lorente, regidor de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Anna Extremera, directora de Benestar i Família, i Herminia Marco, directora de la Biblioteca municipal.
L’Ajuntament de Lloret de Mar, i en especial la secció de Benestar i Família, garanteixen l’accés al Servei de primera acollida mitjançant la realització d’un mòduls formatius i de diverses accions que inclouen l’acompanyament, la formació i la certificació dels coneixements mínims per facilitar el viure, conviure i treballar a Catalunya. Els contingut que s’han d’acreditar són: 90 hores de llengua catalana (mòdul A) , 15 hores de coneixements laborals (mòdul B) i 15 hores de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (mòdul C).
Aquesta actuació s’emmarca en el context legal que es genera a partir de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de l’any 2006, quan la Generalitat assumeix com a competències pròpies l’acollida i la integració de les persones estrangeres immigrades i de les retornades a Catalunya. Amb la Llei d’acollida (2010) i el seu reglament (decret 150/2014, de 18 de novembre) la Generalitat dóna un marc legal de referència integral per a l’acollida amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats entre tota la ciutadania.
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]