Entrega dels Certificats de Primera Acollida a Lloret de Mar

25 d'octubre de 2017

Lloret de Mar ha acollit l’acte d’entrega de Certificats de Primera Acollida aquest dimecres 25 d’octubre a la Biblioteca municipal. Els assistents han rebut el Certificat de primera acollida i un reconeixement al seu esforç per voler formar part de la societat que els acull. L’acte també ha comptat amb els participants que van completar el mòdul C, organitzat conjuntament amb l’Oficina de Català de Lloret de Mar. El lliurament dels certificats ha anat a càrrec d’Antonio Lorente, regidor de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Anna Extremera, directora de Benestar i Família, i Herminia Marco, directora de la Biblioteca municipal.

L’Ajuntament de Lloret de Mar, i en especial la secció de Benestar i Família, garanteixen l’accés al Servei de primera acollida mitjançant la realització d’un mòduls formatius i de diverses accions que inclouen l’acompanyament, la formació  i la certificació dels coneixements mínims per facilitar el viure, conviure i treballar a Catalunya. Els contingut que s’han d’acreditar són: 90 hores de llengua catalana (mòdul A) , 15 hores de coneixements laborals (mòdul B) i 15 hores de coneixement de la societat catalana i el seu marc  jurídic (mòdul C).

Aquesta actuació s’emmarca en el context legal que es genera a partir de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de l’any 2006, quan la Generalitat assumeix com a competències pròpies l’acollida i la integració de les persones estrangeres immigrades i de les retornades a Catalunya.  Amb la Llei d’acollida (2010) i el seu reglament (decret 150/2014, de 18 de novembre) la Generalitat dóna un marc legal de referència integral per a l’acollida amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal  i la igualtat d’oportunitats entre tota la ciutadania.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies