Actualitat / Notícies

El Tercer Sector Social se suma a la demanda del Govern de Catalunya a l’Estat per exigir el confinament total de la ciutadania i apel·la també a un compromís de país

La Fundació SER.GI ens sumem a la demanda de confinament realitzada el 22 de març de 2020:

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, davant d’aquests moments d’emergència sanitària i social, i després de conèixer les propostes derivades de les compareixences del President Torra i del Presidente Pedro Sánchez efectuades aquest migdia, volem manifestar conjuntament les següents consideracions:

  • Ens sumen a la crida al confinament total de la ciutadania que ha fet el President Torra perquè segons els científics i els experts en la matèria és l’única manera de frenar la pandèmia, com demana un informe científic amb 70 investigadors de diverses àrees vinculades a l’estudi de l’evolució del COVID-19.
  • De la mateixa manera que ha fet el Govern, apel·lem també al compromís de país per fer-ho possible. Demanem a entitats, empreses, treballadores i treballadors, autònoms i societat civil que se sumin a aquest esforç, conscients del que significa i significarà per a tothom.
  • Al Tercer Sector Social estem compromeses i compromesos, al peu del canó (un 75% de les nostres treballadores fan atenció directa i ho fan 365 dies l’any/24h), prestant serveis essencials de suport a les persones més vulnerables (gent gran, persones amb discapacitat, amb problemàtiques derivades de salut mental, infància i famílies, etc.). Necessitem el compromís de totes per fer front a la pandèmia.
  • Ens sumem també a la demanda de circuits coordinats per fer arribar equips de protecció als i les professionals del sector sanitari i social. Cal que aquests equips arribin urgentment a les entitats socials. No podem posar en risc als i les professionals, ni a les persones ateses, algunes d’elles, com la gent gran, especialment vulnerables. No oblidem que en aquests moments crítics el Tercer Sector Social està tenint un paper clau en el manteniment de serveis com els d’atenció domiciliària, recursos i centres residencials, centres d’acolliment, menjadors socials i repartiment d’àpats a domicilis, dispositius d’atenció a persones sense sostre, entre molts altres.
  • Finalment, alertem que també en el nostre sector l’evolució de la pandèmia està implicant una mancança important de professionals. Demanem suport per trobar els mecanismes necessaris per reforçar els equips d’atenció directa als diversos col·lectius als quals donem servei.

Necessitem blindar l’atenció a les persones més vulnerables i instem a les autoritats autonòmiques i estatals a seguir impulsant mesures econòmiques per assegurar al màxim el manteniment de l’ocupació i garantir la sostenibilitat econòmica de les entitats socials del país, sobre les quals reposa un dels pilars de l’estat del benestar.

…………………………….

Fundació SER.GI forma part de les federacions ECAS, FEDAIA i COHÀBITAC, membres de la Taula del Tercer Sector.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…