Actualitat / Notícies

El programa de ràdio “Us passo el micro” dona veu a la diversitat de Lloret de Mar

El programa de ràdio “Us passo el micro” ha esdevingut un element essencial per promoure la inclusió i la participació ciutadana a Lloret de Mar. Aquesta iniciativa, impulsada pel departament de Benestar i Família, en concret del Pla Local d’Acollida i Ciutadania (PLAC) de l’Ajuntament de Lloret, amb el suport de Nova Ràdio Lloret, té com a objectiu donar veu a la diversitat que conviu a la localitat.

El programa, que es realitza mensualment, aborda diverses temàtiques que fomenten la inclusió social. Des del seu inici l’octubre passat, s’han realitzat cinc programes fins al mes de juny, cobrint temes com el sensellarisme, el col·lectiu LGTBIQ+, la dona i la migració, la diversitat religiosa, i actualment s’està preparant un episodi dedicat als refugiats.

Una característica destacada de “Us passo el micro” és que els protagonistes són sempre veïns i veïnes de Lloret provinents de diferents cultures i sensibilitats. Aquesta aproximació permet que les persones directament afectades per les temàtiques tractades puguin expressar-se i compartir les seves experiències i punts de vista.

L’èxit del programa no es mesura només pel resultat final, sinó especialment pel procés d’inclusió i participació que implica per als usuaris. Aquest enfocament ha estat molt ben rebut, tant per les persones participants com per Nova Ràdio Lloret.

Fins ara, el programa ha funcionat com una prova pilot, i el feedback rebut ha estat extremadament positiu. Amb l’objectiu de continuar i millorar aquesta iniciativa, es preveu una reunió d’avaluació al setembre per planificar la continuació del projecte. L’equip confia que “Us passo el micro” esdevingui una eina útil i efectiva de sensibilització i cohesió social a Lloret de Mar.

Podeu escolar els pòdcasts al següent enllaç:

https://www.novaradiolloret.org/seccio/us-passo-el-micro

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…

Calendari interreligiós de Lloret de Mar
Participació i Ciutadania

Portes obertes dels centres de culte de Lloret

Lloret de Mar ha publicat un any més el Calendari Interreligiós, que s’impulsa des del Pla de Ciutadania, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la…