Actualitat / Notícies

Crida contra la persecució del col·lectiu romaní

La Fundació SER.GI dóna suport a la iniciativa de l’associació juvenir Kethane, que juntament amb AA.SS (Associació per a l’Atenció, Serveis i Solidaritat) duran a terme el proper dilluns 28 d’octubre a les 18.00h a plaça Miquel Santaló (plaça de l’hotel Carlemany) per denunciar “la mort dels drets humans a Europa” , que ha quedat palès aquests darrers dies amb el cas de la Leonarda Dibrani, la jove d’ètnia gitana expulsada de França, juntament amb la seva famíia.

Ens unim a la crida a la participació en aquest acte a totes les institucions i societat civil en general i us volem fer arribar una mostra que il·lustra la persecució real i sistemàtica que estem patint els romanís i els immigrants en països com França, Itàlia, Espanya, Alemanya, Eslovàquia, Kosovo, República Txeca, etc… Per aquest motiu recomanem la lectura dels articles publicats pel diari “El País” i “Público” respectivament. En aquests, s’exposa el cas concret sobre la vexació patida per una nena gitana kosovar a França, al ser detinguda en un autobús escolar i deportada juntament amb la seva família.

Considerem que la persecució patida pels romanís actualment també es justifica en una discriminació per motius d’origen ètnic, i obvien moltes conquestes aconseguides al llarg de la història, com per exemple la Declaració Universal dels Drets humans o l’acord de Schengen.

Això ens porta a situacions dramàtiques en les famílies víctimes d’aquesta discriminació que o bé són deportades, o bé opten per fer-se invisibles socialment fins al punt de no escolaritzar als seus fills per por a ser deportats. D’altra banda, aquesta situació fa que els gitanos francesos tinguin actituds de rebuig cap a altres gitanos estrangers per por a patir les mateixes conseqüències.

Des de l’Agrupació juvenil Khetane i A.A.S.S.-Associació per l’Atenció de Serveis i Solidaritat, i en col·laboració de l’Associació de Veïns Font de la Pólvora i la Fundació SER.GI, entre altres entitats a nivell estatal, us convoquem per a la Concentració que tindrà lloc el dia 28 d’ octubre a las 18.00h en la plaça Miquel Santaló (plaça de l’hotel Carlemany). L’acte consistirà en la posada en escena d’una performance i de la lectura d’un manifest contra la mort dels drets humans a Europa.

Esperem que les nostres raons puguin mobilitzar la vostra participació en aquesta causa que és de tots i totes.

Article de Publico / Article del País (1) / Article del País (2)

Notícies relacionades

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…

Equip de la Fundació SERGI
Fundació

Fent equip a la Jornada SERGI

El passat 15 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…