Cooperació pedagògica a les comarques gironines

18 de novembre de 2015

El passat dimarts 10 de desembre, a iniciativa del Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, es van reunir al Centre Cívic Ter, un conjunt d’associacions i entitats de les comarques gironines amb el nexe comú de la pedagogia i l’educació.

A la trobada hi van participar, representants del Col·legi de Pedagogs (COPEG), de la Fundació SER.GI, de l’Equip de Demarcació de l’Escoltisme (MEG), de la Fundació Esplai, el Centre de Recursos Educatius (CRP) del Departament d’Ensenyament, del grup de Mestres del MRP del Ripollès, del MRP de l’Alt Empordà de recent creació, i del propi MRP de Girona. A més van excusar la seva presència però amb voluntat de participar-hi tant la Fundació Josep Pallach, com la FAPAC de mares i pares. En conjunt, més d’una vintena de persones.

L’objectiu de la reunió era conèixer de primera mà les tasques que desenvolupa cada entitat i valorar la possibilitat de compartir i complementar les accions pedagògiques que cadascú realitza. Es va acordar que per totes les entitats participants tenia molt d’interès la relació en xarxa, compartint línies de treball i la difusió d’actes. Una manera concreta de fer-ho era convidant a una representació de la resta d’associacions i entitats en els actes i formacions que cadascú organitza.

Per altra banda també es va posar de relleu que des de la complementarietat dels àmbits i agents educatius que representen el col·lectiu d’entitats i associacions convocades es podia tenir una perspectiva integral de l’educació que permetia col·laborar en temàtiques concretes. Com ara en el desenvolupament del model d’ “Escola a temps complert”, i el projecte d’ ”Educació per un món més just.”

Es va acabar la trobada amb el convenciment de que s’estava iniciant un camí i un espai de cooperació que genera il·lusió i permetrà avançar. Ara cada entitat ho treballarà a nivell intern per trobar-se de nou a la primavera vinent.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies