Actualitat / Notícies

Cooperació pedagògica a les comarques gironines

El passat dimarts 10 de desembre, a iniciativa del Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, es van reunir al Centre Cívic Ter, un conjunt d’associacions i entitats de les comarques gironines amb el nexe comú de la pedagogia i l’educació.

A la trobada hi van participar, representants del Col·legi de Pedagogs (COPEG), de la Fundació SER.GI, de l’Equip de Demarcació de l’Escoltisme (MEG), de la Fundació Esplai, el Centre de Recursos Educatius (CRP) del Departament d’Ensenyament, del grup de Mestres del MRP del Ripollès, del MRP de l’Alt Empordà de recent creació, i del propi MRP de Girona. A més van excusar la seva presència però amb voluntat de participar-hi tant la Fundació Josep Pallach, com la FAPAC de mares i pares. En conjunt, més d’una vintena de persones.

L’objectiu de la reunió era conèixer de primera mà les tasques que desenvolupa cada entitat i valorar la possibilitat de compartir i complementar les accions pedagògiques que cadascú realitza. Es va acordar que per totes les entitats participants tenia molt d’interès la relació en xarxa, compartint línies de treball i la difusió d’actes. Una manera concreta de fer-ho era convidant a una representació de la resta d’associacions i entitats en els actes i formacions que cadascú organitza.

Per altra banda també es va posar de relleu que des de la complementarietat dels àmbits i agents educatius que representen el col·lectiu d’entitats i associacions convocades es podia tenir una perspectiva integral de l’educació que permetia col·laborar en temàtiques concretes. Com ara en el desenvolupament del model d’ “Escola a temps complert”, i el projecte d’ ”Educació per un món més just.”

Es va acabar la trobada amb el convenciment de que s’estava iniciant un camí i un espai de cooperació que genera il·lusió i permetrà avançar. Ara cada entitat ho treballarà a nivell intern per trobar-se de nou a la primavera vinent.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…