Actualitat / Notícies

Arrenca el Consell Assessor del Campus Cohesió i Compromís Social de la UdG

La primera reunió del Consell Assessor del Campus Cohesió i Compromís Social ha tingut lloc aquest 22 de març amb la voluntat de promoure la transferència i fomentar les relacions entre la Universitat de Girona (UdG) i les empreses i institucions del sector social.
Emmarcat en el programa “Campus Sectorials” de la UdG, el Campus Cohesió i Compromís Social vol oferir un espai de trobada i d’interlocució destinat a promoure el coneixement i contribuir a millorar la cohesió i el benestar social donant resposta als nous reptes de les complexes societats del segle XXI.

Una de les peces fonamentals del Campus és el Consell Assessor, format per persones amb una àmplia trajectòria en diferents àmbits del sector social com poden ser els moviments migratoris, la pobresa i l’exclusió social, l’educació o la cooperació al desenvolupament. El paper del Consell Assessor és el d’actuar com a ‘think tank’ del Campus, aportant una visió externa i independent i oferint recomanacions en la planificació i priorització de les accions del propi campus, així com assessorament sobre el model de relació amb el sector empresarial i la projecció exterior.

La constitució del Consell Assessor Sectorial representa un pas més en l’estructuració del Campus, que va fer la presentació davant els grups de recerca i càtedres de la universitat el passat mes de gener, integrant-ne ja una quinzena a dia d’avui.


Membres del Consell
(senyalem les persones de la Fundació SER.GI)
Els integrants del Consell Assessor del Campus Cohesió i Compromís Social son: la mediadora sociocultural i membre de l’Espai Antiracista de Salt – Girona, Adama Boiro; el coordinador de la Xarxa Territorial de Girona-Educació 360 (MRP Girona), Albert Quintana; la periodista de TVC Anna Teixidor; la presidenta de SOS Racisme Catalunya, Beatriu Guarro; la membre de l’Equip Tècnic d‘Inclusió del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Imma Quintana; el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín; el Director General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Ismael Peña; el president del Consell de Cooperació al Desenvolupament I Director de la Fundació SER.GI, Lluís Puigdemont; el Director de Planificació i Innovació de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Torrens, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós; el Cap de l’Àrea de Promoció de la Salut, Benestar i Atenció a les Persones de la Diputació de Girona, Pau Batlle; la presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Pilar Gargallo; la presidenta d’ECAS, Sònia Fuertes; i la directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Teia Fàbrega.

 

Més info:

Notícia Udg

Diari de Girona

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…

Joves en primera persona
Educació

Joves en primera persona

Aquest any hem iniciat una col·laboració amb Nova Ràdio Lloret, on joves a qui acompanyem es converteixen en protagonistes d’un programa radiofònic. Són joves entre 13 i 25 anys que participen dels projectes Tarda Jove…

Repensem l'escola 2024: Ecofeminisme i educació
Educació

Repensem l’escola 2024: Ecofeminisme i educació

Us convidem a participar a una nova edició de la jornada educativa REPENSEM L’ESCOLA d’aquest curs 2024. És una jornada de debat i experiències per a la pràctica docent que cada any promovem des del…