El projecte Diversitat i Convivència pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre l’alumnat d’un grup-classe, per tal d’oferir-li eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Al mateix temps proporciona assessorament i formació a professorat en estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut.
Es presenta en forma de taller de 6 sessions, amb cada grup-classe, per treballar a partir de dinàmiques grupals temes relacionats amb la convivència a l’aula, de forma conjunta i analitzada amb el tutor i/o l’equip docent.
També hi ha la possibilitat de treballar aquests temes directament amb professorat, a través de sessions de formació amb Claustres, Equips docents, etc.
El projecte Diversitat i Convivència vol incidir en la millora de les relacions i clima dels grups aula per tal que això millori l’èxit escolar individual i grupal de l’alumnat.
L’acció es dirigeix al Centres Educatius de la ciutat de Girona i comarques gironines. El programa està pensat sobretot per professorat i alumnat de cicle superior de primària o de secundària obligatòria, tot i que pot adaptar-se també a d’altres edats.
Es treballa a partir d’un bloc temàtic, a escollir entre quatre blocs conceptuals i estratègics que guarden estreta relació amb la convivència:
Poseu-vos en contacte amb nosaltres per fer-vos una proposta a mida a les vostres necessitats i demandes
Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos i s’allunyen així de millorar les seves expectatives de vida en un moment clau: la transició cap a l’edat adulta. A Catalunya, la taxa d’Abandonament Escolar Prematur (AEP) és del 19%, això vol dir que 2 de cada 10 joves no aconsegueixen el graduat en […]
Aquest mes de març hem iniciat un nou projecte a Maçanet de la Selva per abordar l’absentisme escolar al municipi. El projecte és un encàrrec l’Ajuntament de la localitat en el marc del PMOE de la Generalitat (Pla de Millora de les Oportunitats Educatives). Es tracta de la revisió, redacció i suport en la implementació […]
A la Fundació SER.GI disposem d’un fons documental d’uns 1.250 volums sobre diferents temàtiques de l’acció social i la pedagogia. Són llibres, revistes, anuaris i altres documents que necessiten ser reordenats i classificats per poder posar-los a disposició de tothom que els vulgui consultar. Per aquest motiu, i amb la coordinació tècnica d’Èlia Llinàs, documentalista […]