Actualitat / Notícies

Se celebra una nova edició de la jornada Repensem l'Escola

003okLa jornada, que ha comptat amb més d’un centenar de professionals, ha iniciat amb la conferència inaugural de Joan Subirats, doctor en ciències econòmiques i catedràtic de ciències polítiques de la UAB, que ha reflexionat sobre els canvis socials i el paper de l’escola

Després de l’èxit de les anteriors dues jornades, sota els títols “Reflexió a partir de les experiències de les escoles alternatives” i “La mirada cap a l’infant i l’adolescent”, aquest dissabte 19 d’octubre s’ha organitzat una nova edició per donar continuïtat a la necessitat dels mestres, professors, educadors i famílies de repensar l’escola, a partir d’experiències de centres públics i privats que innovant, o bé repescant antics models pedagògics, centren el procés educatiu en el nen/a o l’adolescent.

Enguany la jornada ha estat coorganitzada entre la Fundació SERGI i el Moviment de Renovació Pedagògica de Girona. L’edició d’aquest any s’ha centrat en la reflexió sobre el concepte d’escola i societat.

L’obertura de les III Jornades Repensem l’Escola ha anat a càrrec de Roser Batllori, mestra i membre del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona, i d’Albert Quintana, professor de secundària i membre de la Fundació SER.GI.

Joan Subirats, doctor en ciències econòmiques i catedràtic de ciències polítiques de la UAB, ha impartit la conferència “Escola i societat” en què ha repassat els canvis socials que influiran en l’educació, segons un estudi de l’OCDE. Subirats ha vingut a dir que “ja no es pot esperar que la formació prepari alumnes per un lloc de treball que els està esperant”. “La societat ha canviat i l’escola necessita més innovació, obertura i col·laboració”.

La jornada ha proseguit amb les taules rodones paral·leles, en què s’han exposat les experiències de l’Institut Vallvera de Salt, l’Escola Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor, l’Escola l’Amistat de Figueres, l’Institut de Sils, l’Escola Fructuós Gelabert de Barcelona, l’Escola Bressol de Girona, l’Escola El Roure Gros de Santa Eulàlia de Riuprimer, les Escoles de Rubí, l’Escola La Fassina i l’Escola Dalmau Carles de Girona.

A la tarda ha estat el moment dels tallers simultanis, on els assistents han pogut participar als tallers d’Educació Amorosa, de Pedagogia Sistèmica, de Ioga a l’escola, de Co-creació, de Robòtica a Educació Infantil, de PNL a l’escola, d’Art, Dansa i Poesia Corporal, d’Eines Didàtiques amb tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement, i d’Escacs a l’escola.

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de Xavier Besalú, doctor en Pedagogia i professor d’Educació Intercultural i Didàctica a la UdG.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…