Primer Calendari Interreligiós de Lloret

25 de gener de 2016

El passat dissabte 23 de gener, al Jardí de la Pau de Lloret de Mar, va tenir lloc la presentació del primer Calendari Interreligiós.

El Calendari és una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret de Mar, en la que participen representants de la Parròquia de Lloret de Mar, de l’Església Evangèlica Pentecostal de Filadelfia, de l’Associació Cultural de l’Índia de Lloret de Mar, de la Comunitat islàmica Mesjid Abubacar, de la Comunitat islàmica Essouna i de l’Associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha. Aquesta Taula és dinamitzada pel Pla Local de Ciutadania de l’Ajuntament gestionat per la Fundació Ser.gi.

Les tradicions religioses es regeixen per un calendari propi de festes, i aquest Calendari Interreligiós de Lloret de Mar recull les festivitats de diferents religions presents al nostre municipi; en concret de l’església catòlica, l’evangèlica i l’ortodoxa, de l’hinduisme, l’islam i el sikhisme. Aquest recull neix de l’interès de les persones participants a la Taula de Diàleg, per saber les festivitats de les altres tradicions, i d’aquesta manera reconèixer l’altre, felicitant-lo en les principals celebracions al llarg de l’any. També es vol obrir a la resta de la ciutadania per poder fer més ampli aquest coneixement, ja que conèixer facilita la comprensió i la bona convivència entre les persones.

Per poder realitzar aquest calendari s’ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General D’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

També es va presentar la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret de Mar i es va realitzar una pregària conjunta, consensuada per diferents tradicions religioses. Una persona representava cada comunitat, fent un fragment d’aquesta oració en la seva llengua d’origen.

Aquesta activitat forma part del Cicle Pluralisme, Convivència i Religió, que és fruit de les trobades de la Taula Interreligiosa de Lloret Mar, des del que es duen a terme accions de sensibilització obertes a totes les persones de municipi.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies