Actualitat / Notícies

Primer Calendari Interreligiós de Lloret

El passat dissabte 23 de gener, al Jardí de la Pau de Lloret de Mar, va tenir lloc la presentació del primer Calendari Interreligiós.

El Calendari és una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret de Mar, en la que participen representants de la Parròquia de Lloret de Mar, de l’Església Evangèlica Pentecostal de Filadelfia, de l’Associació Cultural de l’Índia de Lloret de Mar, de la Comunitat islàmica Mesjid Abubacar, de la Comunitat islàmica Essouna i de l’Associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha. Aquesta Taula és dinamitzada pel Pla Local de Ciutadania de l’Ajuntament gestionat per la Fundació Ser.gi.

Les tradicions religioses es regeixen per un calendari propi de festes, i aquest Calendari Interreligiós de Lloret de Mar recull les festivitats de diferents religions presents al nostre municipi; en concret de l’església catòlica, l’evangèlica i l’ortodoxa, de l’hinduisme, l’islam i el sikhisme. Aquest recull neix de l’interès de les persones participants a la Taula de Diàleg, per saber les festivitats de les altres tradicions, i d’aquesta manera reconèixer l’altre, felicitant-lo en les principals celebracions al llarg de l’any. També es vol obrir a la resta de la ciutadania per poder fer més ampli aquest coneixement, ja que conèixer facilita la comprensió i la bona convivència entre les persones.

Per poder realitzar aquest calendari s’ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General D’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

També es va presentar la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret de Mar i es va realitzar una pregària conjunta, consensuada per diferents tradicions religioses. Una persona representava cada comunitat, fent un fragment d’aquesta oració en la seva llengua d’origen.

Aquesta activitat forma part del Cicle Pluralisme, Convivència i Religió, que és fruit de les trobades de la Taula Interreligiosa de Lloret Mar, des del que es duen a terme accions de sensibilització obertes a totes les persones de municipi.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…