Actualitat / Notícies

Pedalada solidària: Everesting als Àngels

El món de la bicicleta gironina s’uneix contra l’exclusió social.

L’entitat Mou-te en bici, la Federació Catalana de ciclisme i diferents establiments comercials de la ciutat de Girona s’han unit per col·laborar amb la Fundació SERGI.

La pedalada solidària tindrà lloc el dissabte 30 de setembre de 8.00 h a 16.00 h a la carretera dels Àngels, i consistirà en completar les ascensions a la muntanya dels Àngels que corresponguin en funció del repte escollit (22 ascensions per a l’Everest; 12 Mont Blanc, 6 Pedraforca, 3 Mare de Déu del Mont, 2 Rocacorba i 1 Els Àngels). Els fons recollits amb l’esdeveniment es destinaran als projectes socials que desenvolupa la Fundació SERGI.

L’esdeveniment sorgeix de la col·laboració entre Mou-te en Bici, entitat de promoció de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu i no contaminant, i la Fundació SERGI. Ambdues entitats gironines compartim valors de sostenibilitat i compromís amb el territori.

Amb aquest acte, per una banda es vol reivindicar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport no contaminant, sostenible i respectuós amb els veïns i veïnes de Girona. I de l’altra, el compromís social del món de la bicicleta gironina envers les persones en situacions de vulnerabilitat i exclusió social a les comarques gironines.

Què és l’Everesting?

L’Everesting (https://everesting.cc) és un repte mundial que consisteix en escollir qualsevol turó a qualsevol part del món, i completant-ne, en una sola activitat, tantes ascensions com siguin necessàries fins a acumular 8.848m, l’alçada equivalent de l’Everest. El repte es pot fer en bicicleta o a peu, i s’autocontrola amb l’aplicació Strava.

L’Everesting als Àngels

En el cas de l’Everesting als Àngels per la Fundació SERGI s’ha escollit l’ascensió als Àngels com a tram emblemàtic del món del ciclisme gironí, i s’han establert diferents reptes on l’important és acabar, sense classificacions ni premis:

  • Everest, 22 ascensions als Àngels (446 km, 8.848m de desnivell acumulat)
  • Mont Blanc, 12 ascensions (243 km, 4.804m de desnivell acumulat)
  • Pedraforca, 6 ascensions (122 km, 2.506m de desnivell acumulat)
  • Mare de Déu del Mont, 3 ascensions (61 km, 1.120m de desnivell acumulat)
  • Rocacorba, 2 ascensions (40 km, 991m de desnivell acumulat)
  • Àngels, 1 ascensió (20km, 409 m de desnivell acumulat)

Des de l’organització es posarà a disposició dels participants tots els mitjans per ajudar a aconseguir-ho: tall de carretera, servei mecànic, lloguer de bicicletes (normals i elèctriques), zona de descans/fisioteràpia i servei de bar (serveis disponibles de 8h a 16h).

Les Inscripcions anticipades es poden fer al web de Mou-te en bici fins el 25 de setembre i tenen el preu solidari de 20€, que inclou una samarreta, dorsal personalitzat, sorteig de material/roba i una consumició al bar. Les inscripcions també es poden fer el mateix dia de l’esdeveniment per 25€. Les sortides i campament base serà a l’aparcament de Bicentury (N-2, Km 714, 17242 Quart).

Repte solidari

L’Everesting als Àngels és un esdeveniment solidari a favor de la Fundació SERGI, una entitat sense ànim de lucre que realitza acció social a les comarques gironines des de fa més de 40 anys. Treballa per a una societat inclusiva desenvolupant projectes d’habitatge social, oferint oportunitats educatives a infants i joves en risc d’exclusió i fomentant la participació ciutadana per una societat cohesionada.

Els fons recollits amb l’esdeveniment serviran per donar continuïtat als diferents projectes de la Fundació SERGI i contribuir així a construir una societat inclusiva a partir de l’acompanyament a les persones, la defensa dels drets, la pedagogia i el treball comunitari, els eixos de treball de la Fundació.

Col·laboracions

L’organització, en col·laboració amb diferents establiments comercials i entitats, posarà a disposició dels ciclistes tots els mitjans per aconseguir l’Everesting i es concreta amb:

Empreses de ciclisme:

  • Cicloturisme tours: lloguer de bicicletes elèctriques i material per al sorteig. La recaptació aconseguida amb el lloguer, donatiu íntegre per la Fundació SERGI
  • Ebici.cat: vals de lloguer gratuït de bicicleta elèctrica per al sorteig
  • Biking point: servei mecànic el dia de l’esdeveniment (dues carpes amb dos persones tècniques mecàniques de 8.00 h a 16.00 h)
  • Bicicletes Fortià, Trafach bikes i Eat Sleep Cycle: material per al sorteig

Federació Catalana de Ciclisme (delegació a Girona): suport a l’organització i difusió.

Escola Universitària de la Salut i l’Esport EUSES: servei de fisioteràpia a càrrec d’estudiants del Grau de Fisioteràpia (de 8.00 h a 16.00 h).

Consorci de les Vies Verdes de Girona: material per al sorteig (mapes) i difusió.

Servei Català de Trànsit: tancament carretera de 8.00 h a 16.00 h.

Everesting als Àngels. Pedalada solidària 2023

Notícies relacionades

Arrodoniment solidari-supermercats Bonpreu Esclat Fundacio SERGI
Mecenatge

Arrodoniment solidari als supermercats BonPreu Esclat

Aquest mes de març 2024, les persones clients dels supermercats BonPreu Esclat de tot Catalunya podran arrodonir la seva compra i col·laborar contra la violència masclista amb la Fundació SERGI. Aquests donatius aniran destinats al…