Actualitat / Notícies

L'exposició "Mirades en diàleg" mostra la diversitat de creences i tradicions presents a Lloret de Mar

Exposició mirades en DiàlegLloret de Mar inaugurarà l’exposició “Mirades en diàleg” el proper 2 d’octubre a les 19,30 h. a la Sala Polivalent de la Biblioteca. Aquesta exposició és el punt de partida de tot un seguit d’activitats que aproparan la pluralitat i diversitat en l’àmbit religiós de Lloret de Mar a la ciutadania.

Aquesta iniciativa s’organitza conjuntament entre el Pla Local de Ciutadania de la secció de Benestar i Família i la Biblioteca de Lloret de Mar.

“Mirades en diàleg” és una exposició de l’Associació Unesco per al Diàleg Interrelegiós (AUDIR), que proposa una introducció a la diversitat de creences i conviccions i ens fa més propera la riquesa de la diversitat del nostre entorn, exposant també objectes simbòlics de les diverses religions.

Els dies 2, 9, 15 i 23 d’octubre, l’exposició comptarà amb visites guiades (a les 20.30 h a la planta baixa de la biblioteca).

El propòsit de la mostra i el conjunt de les activitats que l’acompanyen és presentar el fet i la vivència espiritual (mirades) i poder-ne parlar (en diàleg).

El primer diàleg (02/10/2015) serà amb la comunitat evangèlica de Filadelfia, que parlarà del Pastor, com a guia espiritual, i que comptarà amb l’acompanyament del cor de l’església de Lloret. Els següents, també a les 19.30 seran, la comunitat hindú (09/10: La reencarnació), la comunitat sikh (15/10, Langar, l’àpat comunitari dels sikhs), la comunitat catòlica (23/10: Laudato si, una terra per a tothom). Tancarà aquests diàlegs la xerrada L’Islam: Com més proper, més desconegut, a càrrec de Jordi Moreras, autor del llibre “Musulmanes en Catalunya”, el proper 5 de novembre.

També estan previstes diferents visites guiades als centres de culte de Lloret de Mar. Per assistir-hi és necessària la inscripció a la Biblioteca (al taulell i en el web). Els inscrits podran seguir dos itineraris (Itinerari 1: Parròquia – Mesquita Can Carbó – Església evangèlica. Punt de partida serà la plaça de l’Església el dia 19 d’octubre a les 16 h i el dia 31 d’octubre: 9.30 h. / Itinerari 2: Mesquita Molí – Gurdwara. El punt de partida serà la plaça de les Regions, el dia 24 d’octubre a les 10 h i el dia 28 d’octubre a les 16 h).

Una altra de les activitats (Contes i religions d’arreu del món) que es durà a terme el dia 10 d’octubre al matí és un contacontes a la sala infantil de la Biblioteca.

Per altra banda, les comunitats religioses de Lloret obren les seves portes perquè poder mirar a l’interior dels seus centres de culte. S’han programat visites guiades a aquests espais, per a què tothom que ho vulgui pugui visitar-los i conèixer com viuen la seva creença.

Aquest conjunt d’activitats s’emmarquen dins del Cicle Pluralisme, convivència i religió, que és fruit de les trobades de la taula interreligiosa en la participen representants de diferents tradicions religioses presents al municipi.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…