Actualitat / Notícies

L'exposició "Mirades en diàleg" mostra la diversitat de creences i tradicions presents a Lloret de Mar

Exposició mirades en DiàlegLloret de Mar inaugurarà l’exposició “Mirades en diàleg” el proper 2 d’octubre a les 19,30 h. a la Sala Polivalent de la Biblioteca. Aquesta exposició és el punt de partida de tot un seguit d’activitats que aproparan la pluralitat i diversitat en l’àmbit religiós de Lloret de Mar a la ciutadania.

Aquesta iniciativa s’organitza conjuntament entre el Pla Local de Ciutadania de la secció de Benestar i Família i la Biblioteca de Lloret de Mar.

“Mirades en diàleg” és una exposició de l’Associació Unesco per al Diàleg Interrelegiós (AUDIR), que proposa una introducció a la diversitat de creences i conviccions i ens fa més propera la riquesa de la diversitat del nostre entorn, exposant també objectes simbòlics de les diverses religions.

Els dies 2, 9, 15 i 23 d’octubre, l’exposició comptarà amb visites guiades (a les 20.30 h a la planta baixa de la biblioteca).

El propòsit de la mostra i el conjunt de les activitats que l’acompanyen és presentar el fet i la vivència espiritual (mirades) i poder-ne parlar (en diàleg).

El primer diàleg (02/10/2015) serà amb la comunitat evangèlica de Filadelfia, que parlarà del Pastor, com a guia espiritual, i que comptarà amb l’acompanyament del cor de l’església de Lloret. Els següents, també a les 19.30 seran, la comunitat hindú (09/10: La reencarnació), la comunitat sikh (15/10, Langar, l’àpat comunitari dels sikhs), la comunitat catòlica (23/10: Laudato si, una terra per a tothom). Tancarà aquests diàlegs la xerrada L’Islam: Com més proper, més desconegut, a càrrec de Jordi Moreras, autor del llibre “Musulmanes en Catalunya”, el proper 5 de novembre.

També estan previstes diferents visites guiades als centres de culte de Lloret de Mar. Per assistir-hi és necessària la inscripció a la Biblioteca (al taulell i en el web). Els inscrits podran seguir dos itineraris (Itinerari 1: Parròquia – Mesquita Can Carbó – Església evangèlica. Punt de partida serà la plaça de l’Església el dia 19 d’octubre a les 16 h i el dia 31 d’octubre: 9.30 h. / Itinerari 2: Mesquita Molí – Gurdwara. El punt de partida serà la plaça de les Regions, el dia 24 d’octubre a les 10 h i el dia 28 d’octubre a les 16 h).

Una altra de les activitats (Contes i religions d’arreu del món) que es durà a terme el dia 10 d’octubre al matí és un contacontes a la sala infantil de la Biblioteca.

Per altra banda, les comunitats religioses de Lloret obren les seves portes perquè poder mirar a l’interior dels seus centres de culte. S’han programat visites guiades a aquests espais, per a què tothom que ho vulgui pugui visitar-los i conèixer com viuen la seva creença.

Aquest conjunt d’activitats s’emmarquen dins del Cicle Pluralisme, convivència i religió, que és fruit de les trobades de la taula interreligiosa en la participen representants de diferents tradicions religioses presents al municipi.

Notícies relacionades

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…

Equip de la Fundació SERGI
Fundació

Fent equip a la Jornada SERGI

El passat 15 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…