Actualitat / Notícies

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions que són causa de morts en massa, i per l’altre comptarem amb la funció teatral La Negra de la companyia la Troupe de la Concòrdia, que ens plantejarà una historia quotidiana en una parada d’autobús i la racialització.

El diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” tindrà lloc el dia 29 de novembre a les 18.00 h a l’auditori de la Biblioteca Carles Rahola i comptarà amb en Miguel Pajares, antropòleg social i investigador de la universitat de Barcelona i president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, i Nathalia Gonçales, antropòloga social i doctoranda al programa de postgrau en antropologia social del Museo Nacional de la universitat federal de Rio de Janeiro i estada doctoral a la universitat autònoma de Barcelona. Els dos ponents dialogaran al voltant de la novel·la que ens denuncia la desigualtat de les elits, però també quin paper juguem nosaltres. El diàleg serà moderat per Santiago Gorgas, escriptor i formador.

Per clausurar el cicle, el diumenge dia 2 de desembre a les 12.00 h, canviarem d’espai per poder albergar l’obra de teatre La Negra, i ens anirem a l’Espai 10 de l’Ateneu popular de la Comacros. Aquesta producció feta íntegrament a Salt amb el recolzament de l’Ateneu popular de la Comacros i l’Ajuntament de Salt, és un treball de la companyia La Troupe de la Concòrdia i compta amb Catalina Lladó com a directora i a Reinald Roca com a productor.

La Fundació SER.GI porta més de 20 anys treballant la sensibilització al voltant de valors de la convivència, la diversitat i la inclusió social a Girona. En aquesta edició es compta amb les sinergies d’altres entitats socials, institucions i persones a títol personal que són clau en l’entramat social dels municipis on actua l’entitat.

Dia: dijous 29 de novembre
Hora: 18.00 h
Lloc: Auditori de la Biblioteca Carles Rahola

Dia: diumenge 2 de desembre
Hora: 12.00 h
Lloc: Espai 10 Ateneu Popular de la Comacros

Crímenes de hambre

http://www.alreveseditorial.com/fitxallibre.php?i=220

 

Nathalia Gonçales

Doctoranda al Programa de Postgrau en Antropologia Social del Museo Nacional de la Universidad Federal de Rio de Janeiro i estada doctoral a la Universidad Autónoma de Barcelona. Investigadora del Nusex – Núcleo de Estudios en Cuerpos, Géneros y Sexualidades. Treballa sobre temes relacionats amb els ficcions sexuals, raça, gènere i experimentacions artístiques.

Notícies relacionades

Participació i Ciutadania

E-cures!!

Ens sumem a un nou projecte! Amb l’objectiu d’agrupar les iniciatives que estem duent a terme diverses entitats i cooperatives del territori relacionades amb el sector de les cures, com a Fundació vam respondre a…

Dia Mundial del refugiat LLoret 2023
Participació i Ciutadania

Acte per les persones refugiades a Lloret

Lloret de Mar s’ha sumat el passat dimarts 20 de juny al dia mundial de les persones refugiades. Amb una ‘performance’ a la platja en què diferents persones es posaven a la pell del que…

Participació i Ciutadania

Xerrada a l’Institut de la Jonquera

El dimarts 7 de març vam entrar les aules de 2n d’ESO de l’Institut de La Jonquera. Des del mateix institut ens van fer la demanda per si podíem explicar la nostra tasca al territori…