Actualitat / Notícies

La precarietat laboral i la manca d’habitatge es mantenen com a principals causes d’exclusió

La Fundació SER.GI ha presentat la memòria del darrer any en què es fa balanç dels projectes d’acció social en què intervenen al territori gironí, i que els permet radiografiar la realitat local en els camps de l’habitatge social, de les famílies i joves, i de la ciutadania i desenvolupament comunitari.

Lluís Puigdemont, director tècnic de l’entitat, ha explicat que “l’actual rigidesa i poca adequació dels marcs legals i d’estrangeria fan que les famílies estrangeres visquin en una inestabilitat administrativa que repercuteix en totes les àrees de la vida familiar i també social”. “Cal seguir treballant perquè no s’arribi a la irregularitat sobrevinguda del cap de família, abocant a tot el nucli familiar a perdre la documentació”.

La Fundació SER.GI també treballa amb joves en situació d’extrema vulnerabilitat social, que es veuen abocats a la inestabilitat, i amb qui és molt difícil poder fer plans a mig termini, ja que les seves necessitats i interessos són molt canviants.

Pel que fa a la situació de crisi econòmica, es detecta que continua afectant a moltes famílies. Aquest fet dificulta en forces casos el desenvolupament personal, formatiu, social… satisfactori d’infants i joves. Puigdemont afirma que “malgrat la taxa d’ocupació va augmentant, la precarietat i la temporalitat dels llocs de treball persisteixen: manca de contractes estables, condicions laborals indignes…”.

Per la seva banda Bru Pellissa ha explicat que segueix creixent la demanda d’habitatge i que “és una crisi que no dóna senyals de remetre a curt termini”. “Cal que l’Administració local dediqui els mitjans necessaris per disposar d’un parc d’habitatge que doni resposta a la demanda de lloguer social actual” ha afirmat. La Fundació ha constatat que les polítiques d’habitatge continuen enfocades bàsicament a les emergències, i que com a conseqüència, els serveis d’atenció als usuaris estan col·lapsats, amb una greu tensió entre l’oferta i la demanda, que es troba totalment desequilibrada.

Bru Pellissa també ha volgut fer incidència en el fenòmen del pisos turístics que també està contribuint de manera directa en la inflació de les rendes de lloguer.

També s’ha fet balanç de l’activitat de formació de l’entitat, que dóna resposta a les necessitats d’actualització dels professionals del sector social. L’oferta formativa abarca des de cursos presencials i en línia, a cicles de conferències, i assessoraments en diferents matèries en les que la Fundació n’és especialista.

Finalment s’ha volgut fer memòria dels premis i reconeixements rebuts durant el 2017, que han estat el Premi del Consejo General de Colegios de Educadoras y Educadores Sociales, i el Premi de l’AGE 2017.

Notícies relacionades

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…

Fundació

Renovem la imatge de SERGI

Amb voluntat de donar un nou impuls a la Fundació i dins el pla de comunicació que s’està portant a terme, hem cregut adequat actualitzar la imatge corporativa de l’entitat. No es tracta d’un canvi,…