Actualitat / Notícies

La Fundació SER.GI participa de la primera missió destinada a la internacionalització del tercer sector

La Fundació SER.GI ha viatjat a Bogotà de l’1 al 5 de desembre conjuntament amb dotze entitats més del tercer sector i de l’economia social i cooperativa. La missió estava organitzada per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.

Aquesta missió a Colòmbia s’emmarca en la primera estratègia específica per l’impuls de la internacionalització de les entitats del tercer sector i de l’economia social i cooperativa que la Generalitat va presentar el passat mes de maig en col·laboració amb la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Entre d’altres instruments de suport a la internacionalització, aquest pla posa a l’abast de les organitzacions del sector la xarxa d’oficines exteriors del Govern català per tal que enforteixin les seves activitats empresarials com a mitjà per assolir els seus objectius socials.

Durant una setmana, les entitats han participat en reunions amb agents públics tant nacionals colombians com d’organismes internacionals, institucions privades, i potencials socis amb els quals puguin desenvolupar projectes conjuntament. També han visitat projectes emblemàtics de cooperació internacional en àmbits del tercer sector social, i han participat en un seminari d’introducció d’aspectes jurídics per actuar legalment a Colòmbia.

A més de la Fundació SER.GI, les entitats que han participaran a la missió han estat la Fundació AMPANS, la Fundació Ramon Noguera, la Plataforma Educativa, el grup Asproseat, Encís, Fundació Èxit, Insercoop, Intress, Fundació Pere Tarrés, Suara Serveis, Eduvic, i Salut i Comunitat.

El pla d’impuls internacional a les entitats del tercer sector durant el 2014
Des que el maig passat la Generalitat va presentar del pla d’impuls a les entitats del tercer sector i de l’economia social i cooperativa, ACCIÓ ha organitzat diverses activitats destinades exclusivament a promoure la internacionalització d’aquest sector: cursos d’iniciació a la internacionalització, un programa pilot de promoció de les exportacions, assessorament individualitzat en revisió del model de negoci, i seminaris sobre finançament europeu culminats amb una missió a Brussel·les en la qual van participar 11 entitats, entre d’altres. Les accions han arribat a més d’un centenar d’entitats del tercer sector social i de l’economia social i cooperativa catalana. La resposta positiva d’aquestes organitzacions donarà continuïtat al pla durant el 2015.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…