Actualitat / Notícies

La Fundació fa balanç d'activitat del 2015

La Fundació SER.GI ha fet balanç de la seva activitat durant l’any passat i ha explicat els principals projectes que ha desenvolupat a les comarques gironines en el camp de l’acció social.

Bru Pellissa, president de la Fundació SER.GI, ha explicat les línies generals d’aquesta entitat del tercer sector i ha volgut fer incidència en la importància de la intervenció local i l’atenció directe a les persones, en l’exercici de corresponsabilitat que pertoca a la Fundació, sense deixar de reclamar el paper que ha de jugar l’administració pública en la garantia dels drets socials de la ciutadania.

Descarregueu-vos la memòria 2015

Bru Pellissa ha explicat la importància que dóna la Fundació SER.GI al valor de la participació de les persones afectades en els propis projectes que se’ls adrecen. “Cal passar de l’assistencialisme a la mobilització de les persones que es troben en vies de solució de la seva pròpia situació” ha dit.

El president de la Fundació SER.GI ha explicat que durant el 2015 s’han endegat nous projectes, en noves línies d’actuació, com ara el de formació de persones d’ètnia gitana a Figueres amb col·laboració amb la Direcció General d’Acció Cívica i Ciutadana, o de formació de joves dins el programes de garantia juvenil, en aquest cas en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Girona.

Fruit d’aquesta activitat Bru Pellissa ha plantejat tres propostes i reflexions. “Cada vegada es necessiten més drets socials, com el dret a l’habitatge o l’accés a la nacionalitat, i que puguin ser garantits, amb les modificacions normatives que siguin pertinents” ha explicat. També ha volgut fer una crida al conjunt de la ciutadania, entitats i administració “per tal que totes les persones puguin participar en les diferents esferes de la societat” i se’n faciliti la seva integració. “Un esforç que ha de ser bidireccional” ha dit. Finalment ha reclamat que “es valori més l’acció social i que es pugui treballar en aquest camp amb millors condicions laborals i amb una major dotació pressupostària” que permeti donar cobertura a les nombroses situacions que ho requereixen a comarques gironines.

Bru Pellissa també ha volgut destacar l’esforç que ha fet l’entitat per desenvolupar línies de mecenatge i de responsabilitat social de les empreses, així com amb la col·laboració amb persones a títol individual com a voluntaris.

Per la seva banda, Lluís Puigdemont, com a director tècnic de la Fundació SER.GI, ha fet balanç de l’activitat que s’ha dut a terme durant el 2015 des de les quatre àrees de que disposa l’entitat.

Puigdemont ha explicat que des de l’àrea de Famílies i Joves, durant el 2015, s’han atès 889 infants i joves de 382 famílies diferents. Per fer-ho possible s’ha establert col·laboració amb quaranta-dos centres educatius i dos-cents setanta professionals diferents, en nou poblacions gironines.

Des de l’àrea de ciutadania i desenvolupament comunitari s’ha comptat amb 1.233 participants en els diferents projectes. S’han desenvolupat trenta accions d’acollida i treball comunitari, s’ha col·laborat amb vuitanta-cinc associacions en sis poblacions diferents.

En l’àrea d’habitatge social, s’han atès 2.608 unitats de convivència, i s’ha augmentat en més de 50 habitatges la borsa de què es disposa, que ara compta amb 271 pisos per al lloguer social. A més durant el 2015 s’ha augmentat les col·laboracions amb més de 20 propietaris, fins arribar a 130, que han cedit els seus habitatges a la borsa de lloguer de la Fundació. Aquest treball s’ha fet en cinc poblacions diferents i una comarca.

En total doncs, a les quatre àrees, s’han dut a terme divuit projectes socioeducatius en setze poblacions diferents de les comarques gironines i del Maresme, s’han atès prop de 5.000 persones, i ho ha fet possible un equip de quaranta treballadors, amb la col·laboració de 21 voluntaris.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…