Actualitat / Notícies

Girona Centre i la Fundació SER.GI promouen la campanya “1 bossa x 1 il·lusió”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Davant la futura normativa que prohibirà la gratuïtat de les bosses de plàstic a tot el comerç, Girona Centre vol sensibilitzar al consumidor i al botiguer oferint la possibilitat de pagar la bossa amb la voluntat per un fi solidari.

Aquest mes de juliol, l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial i la Fundació SER.GI, posen en marxa una campanya que han batejat amb el nom “1 bossa x 1 il·lusió”. Davant la futura obligatorietat de cobrar les bosses de plàstic i amb l’objectiu de sensibilitzar tant al comerciant com al consumidor, tots els establiments associats a Girona Centre que s’adhereixin a la campanya oferiran als seus clients la possibilitat de pagar la bossa amb la voluntat i la recaptació serà en benefici de la Fundació SER.GI. Cada botiga disposarà d’un distintiu i d’una guardiola.

Fins a aquest moment s’han adherit els establiments Chic & Cheap, Llenceria Rosa, Esports Parra, Busquets Festa, la Llibreria 22 i Gluki Xocolaters.

 

Pendents de l’entrada en vigor

L’1 de gener havia d’entrar en vigor la prohibició de regalar les bosses de plàstic, però el Parlament no en va arribar a tramitar la reforma legal. L’acord de tot el sector i l’Agència de Residus de Catalunya per prohibir definitiva i totalment la gratuïtat de les bosses de plàstic de caixa i de repartiment a domicili, segueix el seu curs però la normativa encara no està aprovada. En la transició, fins que la mesura entri en vigor, els establiments es podran anar adaptant, de la mateixa manera que els clients. Si bé, el sector de l’alimentació és el que està més conscienciat amb el pagament de les bosses de plàstic, el gran gruix del petit comerç encara les regala. El president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, explica que “el comerç de proximitat és el que haurà de fer més esforços atesa la seva estreta relació amb els clients i per aquest motiu ens volem avançar i transformar aquests esforços en oportunitats per una causa solidària a on el client no percebi que paga una bossa sinó que fa conjuntament amb el seu botiguer un gest solidari”. Per la seva banda, el director de SER.GI, Lluís Puigdemont, subratlla que la campanya “és una bona iniciativa per sensibilitzar sobre la responsabilitat que cada part, ciutadans i botiguers, tenim en el consum de plàstic”. Puigdemont agraeix que s’hagi pensat en la Fundació per posar en pràctica la vessant solidària de la campanya.

El Pacte per la bossa, signat el 28 de juliol de 2009 entre l’Agència de Residus de Catalunya, els fabricants de bosses de plàstic i les diferents associacions empresarials del sector de la distribució comercial, té l’objectiu fonamental d’assegurar una reducció efectiva i del nombre de bosses de plàstic de nanses d’un sol ús consumides. Les bosses de plàstic, a més d’un consum de recursos en la seva producció, comporta també un impacte sobre el medi. A través de diferents campanyes impulsades per l’ACR s’ha assolit en els últims anys una reducció del consum per càpita d’una mica més del 52%.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…