Arran del recent conveni signat amb l’ajuntament de Salt, aquest mes de juliol la Fundació SER.GI comencem a treballar en el PLA D’ACOLLIDA MUNICIPAL. Pretenem treballar conjuntament amb les institucions públiques, les entitats civils i els ciutadans particulars en l’elaboració d’un Pla integral d’acollida municipal que partint de l’experiencia de cadascú, cerqui la participació, col·laboració, coordinació, implicació i disponibilitat d’acollida de tots, és a dir, de la globalitat dels agents. Promourem el treball comunitari i la participació dels professionals i agents que, dia a dia, atenen, informen i acullen als nous ciutadans/nes, en l’elaboració de propostes i la implementació de serveis, intervencions o assessoraments tècnics que els puguin donar suport i els facilitin la tasca d’acollida que fan a nivell específic dins del seu servei i general de la ciutat. Per tal fi, tindrem en compte, per una banda, les diferents accions – que les institucions, les entitats i els ciutadans saltencs i saltenques han anat fent durant tot aquests anys i les que encara es fan – per tal de facilitar la recepció i acollida de nous ciutadans i ciutadanes al municipi, la informació i formació sobre la ciutat, l’entorn geogràfic, social, cultural, lingüístic, laboral, etc. i l’accés als diferents serveis i recursos en condicions d’igualtat de drets i obligacions i, per l’altra, la recent aprovada llei d’acollida que insta als municipis a la realització d’itineraris d’acollida basats en accions formatives dirigides als nous ciutadans que s’empadronin.
L’Equip que desenvoluparà aquest Pla és format per dues tècniques i la coordinadora de l’Àrea de Ciutadania i Desenvolupament comunitàri de la Fundació SER.GI, i, seran les encarregades de fer efectives actuacions tals com una futura taula d’acollida formada pels professionals i entitats que acullen, la sistematització d’un protocol d’acollida general i conjunt amb, dels i per als agents d’acollida de la ciutat, la unificació de criteris d’informació i, en conseqüència, l’elaboració de materials informatius d’acollida a determinar conjuntament, cursos d’acollida i de coneixement de l’entorn, de la llengua i del mercat laboral adreçats a nous ciutadans i ciutadanes etc.
El Pla d’Acollida de Salt serà dinamitzat a partir dels principis de la dinamització comunitària, la pedagogia de la participació, i el treball en xarxa.
Autor de la fotografia: Jofre FerrerArran del recent conveni signat amb l'ajuntament de Salt, aquest mes de juliol la Fundació SER.GI comencem a treballar en el PLA D'ACOLLIDA MUNICIPAL. Pretenem treballar conjuntament amb les institucions públiques, les entitats civils i els ciutadans particulars en l'elaboració d'un Pla integral d'acollida municipal que partint de l'experiencia de cadascú, cerqui la participació, col·laboració, coordinació, implicació i disponibilitat d'acollida de tots, és a dir, de la globalitat dels agents. Promourem el treball comunitari i la participació dels professionals i agents que, dia a dia, atenen, informen i acullen als nous ciutadans/nes, en l'elaboració de propostes i la implementació de serveis, intervencions o assessoraments tècnics que els puguin donar suport i els facilitin la tasca d'acollida que fan a nivell específic dins del seu servei i general de la ciutat. Per tal fi, tindrem en compte, per una banda, les diferents accions - que les institucions, les
entitats i els ciutadans saltencs i saltenques han anat fent durant tot aquests anys i les que encara es fan - per tal de facilitar la recepció i acollida de nous ciutadans i ciutadanes al municipi, la informació i formació sobre la ciutat, l'entorn geogràfic, social, cultural, lingüístic, laboral, etc. i l'accés als diferents serveis i recursos en condicions d'igualtat de drets i obligacions i, per l'altra, la recent aprovada llei d'acollida que insta als municipis a la realització d'itineraris d'acollida basats en accions formatives dirigides als nous ciutadans que s'empadronin.
L'Equip que desenvoluparà aquest Pla és format per dues tècniques i la
coordinadora de l'Àrea de Ciutadania i Desenvolupament comunitàri de la
Fundació SER.GI, i, seran les encarregades de fer efectives actuacions tals com una futura taula d'acollida formada pels professionals i entitats que acullen, la sistematització d'un protocol d'acollida general i conjunt amb, dels i per als agents d'acollida de la ciutat, la unificació de criteris d'informació i, en conseqüència, l'elaboració de materials informatius d'acollida a determinar conjuntament, cursos d'acollida i de coneixement de l'entorn, de la llengua i del mercat laboral adreçats a nous ciutadans i ciutadanes etc.
El Pla d'Acollida de Salt serà dinamitzat a partir dels principis de la dinamització comunitària, la pedagogia de la participació, i el treball en xarxa.
Aquest mes de març hem iniciat un nou projecte a Maçanet de la Selva per abordar l’absentisme escolar al municipi. El projecte és un encàrrec l’Ajuntament de la localitat en el marc del PMOE de la Generalitat (Pla de Millora de les Oportunitats Educatives). Es tracta de la revisió, redacció i suport en la implementació […]
A la Fundació SER.GI disposem d’un fons documental d’uns 1.250 volums sobre diferents temàtiques de l’acció social i la pedagogia. Són llibres, revistes, anuaris i altres documents que necessiten ser reordenats i classificats per poder posar-los a disposició de tothom que els vulgui consultar. Per aquest motiu, i amb la coordinació tècnica d’Èlia Llinàs, documentalista […]
Fundació SER.GI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. La contractació d’una persona s’ha realitzat del 16 de febrer del 2020 i fins el 17 de febrer d’aquest any realitzant tasques de suport a les àrees […]