Actualitat / Notícies

La Fundació SER.GI continua el Pla d'Acollida de Salt

Arran del recent conveni signat amb l’ajuntament de Salt, aquest mes de juliol la Fundació SER.GI comencem a treballar en el PLA D’ACOLLIDA MUNICIPAL. Pretenem treballar conjuntament amb les institucions públiques, les entitats civils i els ciutadans particulars en l’elaboració d’un Pla integral d’acollida municipal que partint de l’experiencia de cadascú, cerqui la participació, col·laboració, coordinació, implicació i disponibilitat d’acollida de tots, és a dir, de la globalitat dels agents. Promourem el treball comunitari i la participació dels professionals i agents que, dia a dia, atenen, informen i acullen als nous ciutadans/nes, en l’elaboració de propostes i la implementació de serveis, intervencions o assessoraments tècnics que els puguin donar suport i els facilitin la tasca d’acollida que fan a nivell específic dins del seu servei i general de la ciutat. Per tal fi, tindrem  en compte, per una banda, les diferents accions – que les institucions, les entitats i els ciutadans saltencs i saltenques han anat fent durant tot aquests anys i les que encara es fan – per tal de facilitar la recepció i acollida de nous ciutadans i ciutadanes al municipi, la informació i formació sobre la ciutat, l’entorn geogràfic, social, cultural, lingüístic, laboral, etc. i l’accés als diferents serveis i recursos en condicions d’igualtat de drets i obligacions i, per l’altra, la recent aprovada llei d’acollida que insta als municipis a la realització d’itineraris d’acollida basats en accions formatives dirigides als nous ciutadans que s’empadronin.
L’Equip que desenvoluparà aquest Pla és format per dues tècniques i la coordinadora de l’Àrea de Ciutadania i Desenvolupament comunitàri de la Fundació SER.GI, i, seran les encarregades de fer efectives actuacions tals com una futura taula d’acollida formada pels professionals i entitats que acullen, la sistematització d’un protocol d’acollida general i conjunt amb, dels i per als agents d’acollida de la ciutat, la unificació de criteris d’informació i, en conseqüència, l’elaboració de materials informatius d’acollida a determinar conjuntament, cursos d’acollida i de coneixement de l’entorn, de la llengua i del mercat laboral adreçats a nous ciutadans i ciutadanes etc.

El Pla d’Acollida de Salt serà dinamitzat a partir dels principis de la dinamització comunitària, la   pedagogia de la participació, i el treball en xarxa.

Autor de la fotografia: Jofre Ferrer

Arran del recent conveni signat amb l'ajuntament de Salt, aquest mes de juliol la Fundació SER.GI comencem a treballar en el PLA D'ACOLLIDA MUNICIPAL. Pretenem treballar conjuntament amb les institucions públiques, les entitats civils i els ciutadans particulars en l'elaboració d'un Pla integral d'acollida municipal que partint de l'experiencia de cadascú, cerqui la participació, col·laboració, coordinació, implicació i disponibilitat d'acollida de tots, és a dir, de la globalitat dels agents. Promourem el treball comunitari i la participació dels professionals i agents que, dia a dia, atenen, informen i acullen als nous ciutadans/nes, en l'elaboració de propostes i la implementació de serveis, intervencions o assessoraments tècnics que els puguin donar suport i els facilitin la tasca d'acollida que fan a nivell específic dins del seu servei i general de la ciutat. Per tal fi, tindrem  en compte, per una banda, les diferents accions - que les institucions, les
 entitats i els ciutadans saltencs i saltenques han anat fent durant tot aquests anys i les que encara es fan - per tal de facilitar la recepció i acollida de nous ciutadans i ciutadanes al municipi, la informació i formació sobre la ciutat, l'entorn geogràfic, social, cultural, lingüístic, laboral, etc. i l'accés als diferents serveis i recursos en condicions d'igualtat de drets i obligacions i, per l'altra, la recent aprovada llei d'acollida que insta als municipis a la realització d'itineraris d'acollida basats en accions formatives dirigides als nous ciutadans que s'empadronin.  
L'Equip que desenvoluparà aquest Pla és format per dues tècniques i la
coordinadora de l'Àrea de Ciutadania i Desenvolupament comunitàri de la
Fundació SER.GI, i, seran les encarregades de fer efectives actuacions tals com una futura taula d'acollida formada pels professionals i entitats que acullen, la sistematització d'un protocol d'acollida general i conjunt amb, dels i per als agents d'acollida de la ciutat, la unificació de criteris d'informació i, en conseqüència, l'elaboració de materials informatius d'acollida a determinar conjuntament, cursos d'acollida i de coneixement de l'entorn, de la llengua i del mercat laboral adreçats a nous ciutadans i ciutadanes etc.
El Pla d'Acollida de Salt serà dinamitzat a partir dels principis de la dinamització comunitària, la   pedagogia de la participació, i el treball en xarxa.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…