Formació sistèmica

Formació sistèmica per a millorar la nostra tasca

2 de juliol de 2021

Aquest mes de juny hem realitzat una formació interna per incorporar una mirada més complementària en la nostra pràctica diària d’acció social des del model sistèmic, relacional i contextual.

15 tècniques de la Fundació hem participat en les 3 sessions conduïdes per Rosa Fernández del Centre Les Vies.

La proposta s’ha organitzat des de l’àrea de participació i ciutadania, amb la voluntat de revisar i repensar el nostre model d’intervenció com a Fundació.  

L’enfocament Sistèmic-Relacional és un model que recull principis aportats per diverses disciplines, des del qual s’entén que l’origen i manteniment dels nostres problemes i conflictes estan lligats al caràcter relacional de les persones, dels sistemes humans i els seus contextos significatius.

Totes les persones mantenim una interacció contínua amb els nostres diferents sistemes de pertinença (família, parella, amics, companys, treball, escola, etc..), en els quals influïm i que alhora influeixen en nosaltres, tots estem implicats en contextos socials, econòmics, polítics, i culturals. Des del pensament sistèmic, s’explica la connexió entre la nostra manera d’actuar i l’entorn en la qual es desenvolupa. És per això que resulta impossible entendre les dificultats per les quals travessa una persona al llarg de la seva vida sense tenir en compte el context en el qual viu i les relacions que estableix amb ell.

L’enfocament sistèmic, explora les interaccions i la connectivitat relacional, tractant de contextualitzar i comprendre els mecanismes que mantenen les conductes, tenint en compte la funció que aquestes compleixen dins del sistema en el qual es donen.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies