Actualitat / Notícies

Formació sistèmica per a millorar la nostra tasca

Aquest mes de juny hem realitzat una formació interna per incorporar una mirada més complementària en la nostra pràctica diària d’acció social des del model sistèmic, relacional i contextual.

15 tècniques de la Fundació hem participat en les 3 sessions conduïdes per Rosa Fernández del Centre Les Vies.

La proposta s’ha organitzat des de l’àrea de participació i ciutadania, amb la voluntat de revisar i repensar el nostre model d’intervenció com a Fundació.  

L’enfocament Sistèmic-Relacional és un model que recull principis aportats per diverses disciplines, des del qual s’entén que l’origen i manteniment dels nostres problemes i conflictes estan lligats al caràcter relacional de les persones, dels sistemes humans i els seus contextos significatius.

Totes les persones mantenim una interacció contínua amb els nostres diferents sistemes de pertinença (família, parella, amics, companys, treball, escola, etc..), en els quals influïm i que alhora influeixen en nosaltres, tots estem implicats en contextos socials, econòmics, polítics, i culturals. Des del pensament sistèmic, s’explica la connexió entre la nostra manera d’actuar i l’entorn en la qual es desenvolupa. És per això que resulta impossible entendre les dificultats per les quals travessa una persona al llarg de la seva vida sense tenir en compte el context en el qual viu i les relacions que estableix amb ell.

L’enfocament sistèmic, explora les interaccions i la connectivitat relacional, tractant de contextualitzar i comprendre els mecanismes que mantenen les conductes, tenint en compte la funció que aquestes compleixen dins del sistema en el qual es donen.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…

Calendari interreligiós de Lloret de Mar
Participació i Ciutadania

Portes obertes dels centres de culte de Lloret

Lloret de Mar ha publicat un any més el Calendari Interreligiós, que s’impulsa des del Pla de Ciutadania, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la…