Actualitat / Notícies

Formació sistèmica per a millorar la nostra tasca

Aquest mes de juny hem realitzat una formació interna per incorporar una mirada més complementària en la nostra pràctica diària d’acció social des del model sistèmic, relacional i contextual.

15 tècniques de la Fundació hem participat en les 3 sessions conduïdes per Rosa Fernández del Centre Les Vies.

La proposta s’ha organitzat des de l’àrea de participació i ciutadania, amb la voluntat de revisar i repensar el nostre model d’intervenció com a Fundació.  

L’enfocament Sistèmic-Relacional és un model que recull principis aportats per diverses disciplines, des del qual s’entén que l’origen i manteniment dels nostres problemes i conflictes estan lligats al caràcter relacional de les persones, dels sistemes humans i els seus contextos significatius.

Totes les persones mantenim una interacció contínua amb els nostres diferents sistemes de pertinença (família, parella, amics, companys, treball, escola, etc..), en els quals influïm i que alhora influeixen en nosaltres, tots estem implicats en contextos socials, econòmics, polítics, i culturals. Des del pensament sistèmic, s’explica la connexió entre la nostra manera d’actuar i l’entorn en la qual es desenvolupa. És per això que resulta impossible entendre les dificultats per les quals travessa una persona al llarg de la seva vida sense tenir en compte el context en el qual viu i les relacions que estableix amb ell.

L’enfocament sistèmic, explora les interaccions i la connectivitat relacional, tractant de contextualitzar i comprendre els mecanismes que mantenen les conductes, tenint en compte la funció que aquestes compleixen dins del sistema en el qual es donen.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Dia Mundial del refugiat LLoret 2023
Participació i Ciutadania

Acte per les persones refugiades a Lloret

Lloret de Mar s’ha sumat el passat dimarts 20 de juny al dia mundial de les persones refugiades. Amb una ‘performance’ a la platja en què diferents persones es posaven a la pell del que…

Participació i Ciutadania

Xerrada a l’Institut de la Jonquera

El dimarts 7 de març vam entrar les aules de 2n d’ESO de l’Institut de La Jonquera. Des del mateix institut ens van fer la demanda per si podíem explicar la nostra tasca al territori…