Actualitat / Notícies

Entrevista a la revista “La Punxa” del Col·legi d’Aparelladors

La revista “La Punxa” del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Girona ha entrevistat en el seu darrer número (n.60) a Cristina Gelabert, tècnica d’habitatge de la Fundació a Lloret de Mar i arquitecta tècnica. Incorporar l’assessorament i el punt de vista tècnic en els projectes d’habitatge social resulta clau i facilita la gestió i agilització dels tràmits i tasques de manteniment i rehabilitació dels habitatges.

Amb aquesta voluntat, actualment estem treballant en la signatura d’una conveni de col·laboració entre el Col·legi i la Fundació que ajudi a impulsar els projectes d’habitatge social al territori. Quan ens trobem amb un pis que cal rehabilitar, és molt important poder establir de manera àgil i professional tots els tràmits i possibles obres que caldrà realitzar. La voluntat és que totes les parts, aparelladors, Fundació, propietaris i usuaris finals ens surtin beneficiats.

A l’entrevista, la Cristina ens parla de la seva experiència en els projectes d’habitatge social que la Fundació SER.GI gestiona al territori.

“Amb relació al manteniment i conservació d’aquests habitatges es va crear la figura específica de l’aparellador dins del projecte de gestió d’habitatge social de lloguer”

“Per a mi, que vinc del món tècnic, va ser un repte integrar-me en un projecte d’aquestes característiques, on prenen importància altres aspectes que van més enllà dels estrictament relacionats amb l’edificació”

“Quan arriba una persona derivada des de Serveis Socials de l’Ajuntament amb una problemàtica d’habitatge el primer que intentem és que no perdi l’habitatge que ja té.”

👉 Podeu llegir aquesta entrevista o la revista sencera des del web del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona:

https://www.aparellador.cat/images/ServeisCollegiat/Publicacions/Punxa/60LaPunxa.pdf

Notícies relacionades

Col·laboració Arquitectes sense fronteres amb la Fundació SERGI
Habitatge social

Conveni amb Arquitectes Sense Fronteres

Amb la voluntat d’ampliar les col·laboracions i teixir més complicitats amb el projecte d’habitatge social “Re-Habitem”, aquest mes de gener hem signat un acord de col·laboració amb Arquitectura Sense Fronteres (ASF). Una organització que promou un desenvolupament…

Rehabilitació habitatge per a lloguer social
Habitatge social

En marxa la primera rehabilitació del projecte ReHabitem

Aquest inici d’any marca un punt d’inflexió per al projecte ReHabitem, de la Fundació SERGI, amb l’inici de la primera rehabilitació d’un habitatge a Cassà de la Selva. Aquesta iniciativa, que té com a objectiu…