Actualitat / Notícies

El Restaurant La Gallega i l'associació de Comerç de Salt col·laboren amb el projectes de l'Escola Mas Masó

Durant els mesos de novembre i desembre el Restaurant la Gallega de Salt ha servit un menú solidari a benefici de la Fundació SER.GI per tal que l’entitat pugui tirar endavant una nova activitat educativa a l’Escola Mas Masó. Les accions per portar a terme aquesta iniciativa es varen iniciar a finals de setembre amb la Fira Salt està de Moda, activitat organitzada i promoguda per Comerç de Salt.

La teràpia assistida amb gossos està dissenyada per promoure beneficis físics, socials, emocionals i cognitius. A través d’aquesta teràpia es prioritza un treball en els àmbits emocional, de llenguatge i atenció. Concretament està previst un treball específic amb un alumne concret que té una afectació de la parla, i al qual és indicada la teràpia amb gossos.

La signatura del conveni entre Comerç de Salt i la Fundació SER.GI permet emprendre diverses campanyes que l’entitat té en actiu per realitzar accions de conscienciació al municipi de Salt. La Fundació SER.GI ja fa anys que treballa desenvolupant projectes educatius en diversos centres en els que es porta a terme una tasca educativa d’acompanyament de qualitat a infants, joves i famílies. Projectes com el Taller d’Estudi Assistit amb Famílies (TEAF), es pretén millorar la inclusió socioeducativa i l’èxit escolar dels alumnes, i proporcionant-los suport en la implicació de les seves famílies, per potenciar la relació família-escola, dins dels mateix Centre Educatiu de Salt. Fomentem la relació entre els alumnes, les famílies i els mestres, oferint espais de trobada, intercanvi i aprenentatge compartits.

L’escola Mas Masó és una escola amb Unitat de Suport a l’Educació Especial, que està ubicada a Salt en un barri amb un elevat nombre d’immigració, amb moltes famílies en situació de vulnerabilitat i exclusió, i amb fortes limitacions en el domini del català. És un centre amb uns 415 alumnes, fills de famílies immigrades procedents, majoritàriament, del Marroc, Gàmbia i Hondures…. fins a completar 21 nacionalitats diferents i percentatge del 93% d’alumnat immigrant. A l’escola hi ha diversos alumnes que presenten dificultats emocionals i de regulació de la conducta, dificultats d’aprenentatge, dèficit d’atenció així com dificultats de comunicació i llenguatge. Aquests alumnes requereixen una atenció més individualitzada perquè tenen dificultats per seguir el ritme de l’aula.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…