Actualitat / Notícies

El periodista Carles Solà dinamitzarà el cinefòrum que tanca el cicle Sinèr[GI]es

El cinefòrum comptarà amb la projecció de “Samba” i la dinamització de Carles Solà, director del programa “Tot un món” de TV3. L’acte tindrà lloc aquest dijous 17 de novembre a les 19 h. a l’Aula A de la Casa de la Cultura de Girona.

La Fundació SER.GI clourà el cicle “Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió” amb el cinefòrum sobre la pel·lícula “Samba” i el periodista Carles Solà. L’acte tindrà lloc aquest dijous 17 de novembre a les 19 h a l’Aula A de la Casa de la Cultura.

L’esdeveniment comptarà amb Eduard Berloso tinent d’alcalde de l’Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona.

Siner[GI]es ha esdevingut un espai de reflexió en el que s’ha pogut escoltar a persones arribades de diferents llocs del món i que formen part de l’entramat gironí, a través de diàlegs sobre temes com la identitat, refugiats, gènere i treball.

“Samba” és una comèdia dramàtica francesa dirigida per Olivier Nakache i Éric Toledano, que fa una denuncia social sobre la situació de la immigració a Europa. Presenta com és la vida quan hi ha la por constant a ser descobert i cal buscar les formes de sobreviure en un lloc on constantment se n’és exclòs. La pel·lícula protagonitzada per Omar Sy, mostra també tocs d’humor als problemes existents i diaris.

Per poder reflexionar sobre la pel·lícula es comptarà amb la dinamització de Carles Solà, periodista i director del programa de TV3 “Tot un món”.

Carles Solà i Serra (Berga, 1964). Periodista.
Entre 1985 i 1987 treballa a Ràdio Manresa, Regió 7 i el Correu 3, com a corresponsal al Berguedà. Entre 1987 i 1989 fa de Cap d’Informatius a Ràdio Lleida (Cadena SER).

Reporter dels Serveis Informatius de TV3, Televisió de Catalunya, entre 1989 i 2000. Cap de la Secció de Societat dels Serveis Informatius de TV3 del 2000 al 2004 i, d’aquest any fins a l’actualitat (2015), director del programa “Tot un món “, espai sobre la immigració i la diversitat cultural a Catalunya.

Membre de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual del CAC, (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) des de 2005 i des de 2008 és un dels seus vicepresidents. Impulsor de la Comissió per la Diversitat de TV3. També és fundador i portaveu de l’Espai Àfrica-Catalunya i membre de l’Executiva de la Plataforma per la Llengua.

El 2013 adapta i edita, juntament amb Marta Muixí, el llibre “Couvrir les migracions”, de Jean Paul Marthoz publicat en català amb el títol “Corresponsals de les migracions”. (Pol·len edicions) i des del 2014 és un dels impulsors de Diverscat en Acció, entitat vinculada a la Comissió de Periodisme Solidari del Col.legi de Periodistes de Catalunya i a la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual.

Impulsor de la plataforma “Stop Mare Mortum”, nascuda l’abril de 2015 per denunciar les polítiques europees d’immigració i asil i sensibilitzar la societat del deure de l’acollida.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…