La religió sikh centrarà avui dijous el cicle de xerrades sobre les diferents confessions que hi ha a Lloret.
Després d’abordar l’evangelisme i l’hinduisme, la conferència d’aquesta setmana tractarà sobre el sikhisme i, en concret, sobre la importància que té en aquesta religió que tothom tingui accés a l’alimentació, provingui d’on provingui. Així ho ha ressaltat el ponent, Gangandeep Singh Khalsa.
Gangandeep també parlarà del sikhisme en general; una religió nascuda entre l’Índia i el Pakistan, amb uns 25 milions de fidels arreu del món, 12.000 dels quals a Catalunya i prop de 500, a Lloret. El sikhisme es basa en tres pilars: meditar, treballar i compartir.
Segons els membres de la comunitat, Lloret ha estat el municipi de Catalunya on els ha costat més inaugurar una Gudwara, que és com anomenen els seus temples. Un fet que atribueixen a la manca de coneixement i no al racisme, ja que asseguren que amb el temps l’acceptació és molt bona. Finalment, la Gudwara es va inaugurar el febrer de l’any passat i, segons els sikhs de Lloret, cada cop hi va més gent.
Gangandeep remarca que el sikhisme s’escull i mai no és una imposició. Qui vulgui conèixer més detalls d’aquesta religió, pot assistir a la xerrada que es farà avui dijous a dos quarts de vuit del vespre a la sala polivalent de la biblioteca. Els sikhs acompanyaran l’acte amb te per a tothom.
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]