Actualitat / Notícies

Concert solidari “Dones a la Mar”

La recaptació anirà destinada al projecte d’Habitatge per a dones supervivents a la violència de gènere

L’espectacle se celebrarà aquest divendres 29 de setembre a les 20:30h a l’Auditori de la Mercè i comptarà amb la participació de Les Anxovetes, Clara, Indira Ferrer i Neus Mar acompanyades per músics i compositors del món de l’havanera

Aquest divendres 29 de setembre a les 20:30h a l’Auditori de la Mercè organitzem el concert d’havaneres en clau femenina titulat “Dones a la Mar”, un espectacle que destinarà íntegrament la recaptació al projecte d’Habitatge per a Dones Supervivents a la violència d’aquesta entitat.

El concert solidari comptarà amb la participació de Les Anxovetes, Clara, Indira Ferrer i Neus Mar acompanyades per músics i compositors del món de l’Havanera que interpretaran havaneres noves i tradicionals. El concert acabarà amb una actuació conjunta dalt de l’escenari.

Després del concert, al Claustre de la Mercè, s’oferirà una degustació de productes gastronòmics del segell Girona Excel·lent. Al mateix espai també s’hi podrà veure l’exposició “Altres cartells” amb fotografies de les intèrprets de Nicole Gulau.

Punts on aconseguir les entrades
Els punts per aconseguir les entrades, amb aportació de 15 euros, són la Botiga Scarlatta (Carrer Santa Clara, 23 – Girona 17001), Esports Parra (Carrer Migdia, 1 – Girona 17002), la Botiga del Barri (Carrer Oviedo, 14 – Girona 17005) i la mateixa Fundació SER.GI (Plaça Lluís Companys, 12 – Girona 17003).

Campanya a les xarxes socials
La Fundació SER.GI ha promogut aquestes darreres setmanes una campanya a les xarxes socials -Facebook, Twitter, Youtube i Instagram- sota el hashtag #donesalamar, en què diferents personalitats del món de la cultura, la política, l’empresa… donen suport al projecte d’Habitatge per a Dones Supervivents a la violència masclista i al concert solidari.

Habitatge per a dones supervivents a la violència de gènere
El projecte d’Habitatge per a dones supervivents a la violència de gènere forma part de l’àrea d’Habitatge Social de la Fundació SER.GI, i té com a objectiu crear un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals. Actualment existeixen recursos d’urgència per a l’atenció de dones maltractades i els pisos de transició, però, degut a l’elevat nombre de casos, aquests recursos han de limitar la temporalitat de l’estada de les seves usuàries, que en la majoria dels casos no han assolit el grau d’autonomia necessari per a poder viure amb dignitat.

Per aquest motiu la Fundació SER.GI compta amb un parc de quatre habitatges destinats exclusivament a dones que han patit violència domèstica i que arriben a l’entitat derivades pels recursos d’acolliment d’urgència.

Altres objectius inclosos en aquest projecte són el d’acompanyar les usuàries en el seu procés d’autonomia, oferir-los un suport en la presa de decisions, esdevenir referents positius per a la usuària en la seva nova etapa de normalització i recuperació del control de la seva vida.

Notícies relacionades

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Everesting als Àngels
Mecenatge

Pedalada solidària: Everesting als Àngels

El món de la bicicleta gironina s’uneix contra l’exclusió social. L’entitat Mou-te en bici, la Federació Catalana de ciclisme i diferents establiments comercials de la ciutat de Girona s’han unit per col·laborar amb la Fundació…