En el nostre dia a dia, a casa, a la feina, en les nostres relacions, les emocions juguen un paper clau. En les relacions humanes apareixen contínuament. Ens avisen, ens acompanyen i ens preparen per a l’acció, i , sovint, ens bloquegen, ens consumeixen temps o ens fan anar cap a camins que no volem.
La necessitat de potenciar la intel·ligència emocional cada vegada es fa més palesa i coneguda per tots els beneficis que comporta en la millora del benestar personal, professional i en relació amb els altres.
La intel·ligència emocional ens ajuda a entendre millor com funcionen les nostres emocions i, conseqüentment, com funcionem nosaltres mateixos, en la nostra vida, en la relació amb nosaltres, amb els altres i amb el món.
L’educació emocional ens permet augmentar el nostre coneixement respecte al mapa emocional, al funcionament de les emocions i com gestionar-les per augmentar el nostre benestar i la nostra satisfacció personal, professional i social.
Treballant tots aquests aspectes amb nosaltres mateixos afinarem les eines que ens permetran acompanyar els infants i adolescents en el seu propi desenvolupament personal i emocional.
Raons per fer el curs
Professorat
NÚRIA BALLIU CASTANYER. Sociòloga, Màster en Desenvolupament Humà Sostenible, Coach Sistèmica, Coach amb Cavalls i especialista en Systemic Management. Actualment està cursant el programa MBSR de Reducció de l’Estrès basat en la Consciència Plena a l’Institut ES Mindfulness.
Es dedica a l’acompanyament en la gestió emocional i gestió de conflictes per persones, famílies i organitzacions, a través de les tècniques de coaching i mindfulness.
També és docent a la Universitat de Girona en habilitats comunicatives, treball en equip, gestió de conflictes i assessorament pedagògic i consultoria en els graus de Treball Social, Educació Social i Pedagogia.
Informació pràctica
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]