Actualitat / Notícies

Conveni de col·laboració amb l’Associació Valentes i Acompanyades

Les dues entitats gironines signem un acord per crear i desenvolupar espais mutus de col·laboració en els àmbits socials d’interès comú.

Fundació SER.GI i l’Associació Valentes i Acompanyades posem en valor el treball en xarxa com a eina imprescindible per oferir una atenció de qualitat i per ajudar a donar respostes de manera més comunitària i integral.

Valentes i Acompanyades, fundada a Salt i Girona el 2014, té com a objectiu combatre els matrimonis forçats, pràctica patriarcal i masclista que atenta contra els drets de les dones i que també patim a casa nostra. L’entitat treballa des la intervenció, donant suport a noies adolescents i joves que pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat mitjançant l’enfortiment emocional, la capacitació educativa i professional i l’acompanyament integral per al seu desenvolupament com a dones lliures. També desenvolupa tasques de prevenció i sensibilització de la dura realitat dels matrimonis forçats ocults en l’àmbit familiar i comunitari.

La Fundació SER.GI, amb més de 40 anys treballant per a una societat inclusiva al territori gironí, centrem la nostra acció en la millora de la qualitat de vida dels grups o minories que es troben amb dificultats en el seu desenvolupament personal, familiar o social, incidint en l’autonomia de les persones. Un treball encaminat a la reducció de les discriminacions i les desigualtats, que es desenvolupa amb actuacions i projectes socioeducatius, amb la sensibilització de l’opinió pública, la formació dels professionals i l’impuls i col·laboració amb altres entitats privades i amb l’administració pública.

En què consisteix el conveni?

Ens comprometen, per una banda a derivar les persones adolescents o joves, ateses des de Fundació SER.GI a Valentes i Acompanyades, quan aquestes responguin a un perfil de risc personal, per l’amenaça d’un matrimoni forçat. De la mateixa manera, es preveu derivar les persones adolescents o joves, ateses des de Valentes i Acompanyades als serveis i projectes de Fundació SER.GI, si aquestes es troben amb dificultats en el seu desenvolupament personal, educatiu o social, tot incidint en la seva autonomia i afavorint la participació d’aquestes dins dels seus projectes.

La col·laboració també inclou compartir formacions o assessoraments, sobre els temes i les àrees que desenvolupem, per tal de donar un servei més acurat i de millor qualitat, vers les persones ateses.

Aquesta cooperació, que no comportarà cap contraprestació econòmica, i que està prevista allargar en el temps, ha estat formalment signada aquest dimecres 8 de setembre a la seu de la Fundació SER.GI per Amèlia Barbero, presidenta de l’Associació Valentes i Acompanyades, i Bru Pellissa, president de Fundació SER.GI.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…