Actualitat / Notícies

Conveni de col·laboració amb l’Associació Valentes i Acompanyades

Les dues entitats gironines signem un acord per crear i desenvolupar espais mutus de col·laboració en els àmbits socials d’interès comú.

Fundació SER.GI i l’Associació Valentes i Acompanyades posem en valor el treball en xarxa com a eina imprescindible per oferir una atenció de qualitat i per ajudar a donar respostes de manera més comunitària i integral.

Valentes i Acompanyades, fundada a Salt i Girona el 2014, té com a objectiu combatre els matrimonis forçats, pràctica patriarcal i masclista que atenta contra els drets de les dones i que també patim a casa nostra. L’entitat treballa des la intervenció, donant suport a noies adolescents i joves que pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat mitjançant l’enfortiment emocional, la capacitació educativa i professional i l’acompanyament integral per al seu desenvolupament com a dones lliures. També desenvolupa tasques de prevenció i sensibilització de la dura realitat dels matrimonis forçats ocults en l’àmbit familiar i comunitari.

La Fundació SER.GI, amb més de 40 anys treballant per a una societat inclusiva al territori gironí, centrem la nostra acció en la millora de la qualitat de vida dels grups o minories que es troben amb dificultats en el seu desenvolupament personal, familiar o social, incidint en l’autonomia de les persones. Un treball encaminat a la reducció de les discriminacions i les desigualtats, que es desenvolupa amb actuacions i projectes socioeducatius, amb la sensibilització de l’opinió pública, la formació dels professionals i l’impuls i col·laboració amb altres entitats privades i amb l’administració pública.

En què consisteix el conveni?

Ens comprometen, per una banda a derivar les persones adolescents o joves, ateses des de Fundació SER.GI a Valentes i Acompanyades, quan aquestes responguin a un perfil de risc personal, per l’amenaça d’un matrimoni forçat. De la mateixa manera, es preveu derivar les persones adolescents o joves, ateses des de Valentes i Acompanyades als serveis i projectes de Fundació SER.GI, si aquestes es troben amb dificultats en el seu desenvolupament personal, educatiu o social, tot incidint en la seva autonomia i afavorint la participació d’aquestes dins dels seus projectes.

La col·laboració també inclou compartir formacions o assessoraments, sobre els temes i les àrees que desenvolupem, per tal de donar un servei més acurat i de millor qualitat, vers les persones ateses.

Aquesta cooperació, que no comportarà cap contraprestació econòmica, i que està prevista allargar en el temps, ha estat formalment signada aquest dimecres 8 de setembre a la seu de la Fundació SER.GI per Amèlia Barbero, presidenta de l’Associació Valentes i Acompanyades, i Bru Pellissa, president de Fundació SER.GI.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…