Salt ha presentat el Decàleg de prioritats municipals que és l’eina de la qual es dota l’Ajuntament per establir les línies estratègiques que han de regir l’acció social al municipi.
El document estableix els àmbits d’actuació i prioritaris per tal de donar resposta a les necessitats socials detectades a la diagnosi de ciutat. Permet, així mateix, ordenar l’acció i facilitar el treball col·laboratiu i en xarxa. En resum, és la GUIA que ha d’orientar l’acció social inclusiva del municipi de Salt.
El Decàleg s’ha elaborat de forma participativa, a partir d’un grup de treball integrat per diverses entitats socials de Salt (Fundació Ser.gi, Caritas Salt, Casal dels Infants, Nous Catalans, GRAMC i Vincle) que vam treballar conjuntament amb l’Oficina Tècnica d’inclusió (OTI) en la redacció de la proposta de Decàleg del 2013.
Es va utilitzar com a document base el Pla d’acció del Pla d’inclusió social de Salt (PLIS). A partir d’algunes de les propostes del Pla d’acció del PLIS, l’OTI va redactar un document que incloïa 30 programes marc, els seus destinataris, els seus àmbits d’actuació i una relació exhaustiva de tots els recursos que actualment existeixen al municipi per donar cobertura a la necessitat a què feia referència cada programa marc en qüestió.
Els representants de les entitats vam esmenar i estudiar el document elaborat per l’OTI i posteriorment es van votar els 15 programes marc que es van considerar més importants o prioritaris. Un cop realitzada la primera votació, el grup ens vam tornar a reunir per tal de consensuar, a partir de les votacions, els 15 programes marc que es proposarien a la Comissió de Valoració i Avaluació del Segell Inclusiu.
Finalment, prenent com a referència aquesta feina prèvia feta per les entitats i l’OTI, la Comissió de Valoració i Avaluació del Segell Inclusiu ha triat els 10 PROGRAMES MARC que integren el Decàleg de prioritats municipals d’enguany i que va aprovar la Junta de Govern el dia 12 de març de 2013.
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]