Actualitat / Notícies

10 anys del MRP de Girona

El passat 1 de març el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, va celebrar els 10 anys de la seva refundació, amb un acte titulat “La pedagogia del Projecte” a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

A l’acte es va rememorar el Manifest Fundacional del MRP de Girona que es va fer públic el 29 de gener de 2013. Un Manifest que en la seva introducció reconeixia el paper determinant de la Fundació SERGI en la seva represa. Especialment a partir de les Jornades “Repensem l’Escola” que primer va promoure la Fundació i després, amb el compromís de mantenir-les, va continuar el MRP de Girona.

Aquesta relació de la Fundació SERGI amb el Moviment de Renovació Pedagògica ha continuat al llarg d’aquests deu anys. Participant tant a la seva Junta un o una representant de la Fundació, com promovent actes i debats pedagògics conjuntament. I d’una manera especial coorganitzat les Jornades Repensem l’Escola que el curs passat van arribar a la seva desena edició. El Seminari sobre l’Acció Tutorial, la dinàmica Innovem la Secundària o el Projecte d’Educació a Temps Complet – Educació 360 són altres exemples significatius d’aquesta estreta col·laboració. Aportant sempre les treballadores de la Fundació la mirada des de l’educació social i l’expertesa en educació comunitària.

Va ser un acte entranyable de retrobament amb els propis principis pedagògics i amb les persones que han participat en tota aquesta trajectòria. Un acte de profund agraïment i d’una manera especial a la Fundació SERGI per tot el seu suport i camí plegades.

Rosa Guàrdia, primera coordinadora del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona, i Albert Quintana, l’actual, durant l’acte.

Notícies relacionades

Educació

Continuem un any més amb el projecte InSalt

InSalt! És un projecte a on acompanyem joves en el pas de l’ESO a les formacions postobligatòries i també treballem amb joves que volen retornar al sistema educatiu. Tenim un espai grupal l’objectiu del qual…

Jornada Educo 2023
Educació

Jornada tècnica pels drets de la infància a Madrid

La setmana passada vam participar en la II Jornada “La Infancia En El Centro” que organitza anualment l’ONG Educo. Són dos dies on moltes entitats de tot l’estat espanyol que treballem amb infants i joves,…

Educació

Col·laboració amb el grau de Pedagogia de la UdG

Iniciem una col·laboració amb estudiants del grau de Pedagogia de la UdG en relació amb els seus Treballs de Final de Grau (TFG).  Des del curs passat els estudiants de pedagogia de la UdG poden…