Actualitat / Notícies

10 anys del MRP de Girona

El passat 1 de març el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, va celebrar els 10 anys de la seva refundació, amb un acte titulat “La pedagogia del Projecte” a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

A l’acte es va rememorar el Manifest Fundacional del MRP de Girona que es va fer públic el 29 de gener de 2013. Un Manifest que en la seva introducció reconeixia el paper determinant de la Fundació SERGI en la seva represa. Especialment a partir de les Jornades “Repensem l’Escola” que primer va promoure la Fundació i després, amb el compromís de mantenir-les, va continuar el MRP de Girona.

Aquesta relació de la Fundació SERGI amb el Moviment de Renovació Pedagògica ha continuat al llarg d’aquests deu anys. Participant tant a la seva Junta un o una representant de la Fundació, com promovent actes i debats pedagògics conjuntament. I d’una manera especial coorganitzat les Jornades Repensem l’Escola que el curs passat van arribar a la seva desena edició. El Seminari sobre l’Acció Tutorial, la dinàmica Innovem la Secundària o el Projecte d’Educació a Temps Complet – Educació 360 són altres exemples significatius d’aquesta estreta col·laboració. Aportant sempre les treballadores de la Fundació la mirada des de l’educació social i l’expertesa en educació comunitària.

Va ser un acte entranyable de retrobament amb els propis principis pedagògics i amb les persones que han participat en tota aquesta trajectòria. Un acte de profund agraïment i d’una manera especial a la Fundació SERGI per tot el seu suport i camí plegades.

Rosa Guàrdia, primera coordinadora del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona, i Albert Quintana, l’actual, durant l’acte.

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…

Joves en primera persona
Educació

Joves en primera persona

Aquest any hem iniciat una col·laboració amb Nova Ràdio Lloret, on joves a qui acompanyem es converteixen en protagonistes d’un programa radiofònic. Són joves entre 13 i 25 anys que participen dels projectes Tarda Jove…

Repensem l'escola 2024: Ecofeminisme i educació
Educació

Repensem l’escola 2024: Ecofeminisme i educació

Us convidem a participar a una nova edició de la jornada educativa REPENSEM L’ESCOLA d’aquest curs 2024. És una jornada de debat i experiències per a la pràctica docent que cada any promovem des del…