Actualitat / Notícies

10 anys del MRP de Girona

El passat 1 de març el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, va celebrar els 10 anys de la seva refundació, amb un acte titulat “La pedagogia del Projecte” a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

A l’acte es va rememorar el Manifest Fundacional del MRP de Girona que es va fer públic el 29 de gener de 2013. Un Manifest que en la seva introducció reconeixia el paper determinant de la Fundació SERGI en la seva represa. Especialment a partir de les Jornades “Repensem l’Escola” que primer va promoure la Fundació i després, amb el compromís de mantenir-les, va continuar el MRP de Girona.

Aquesta relació de la Fundació SERGI amb el Moviment de Renovació Pedagògica ha continuat al llarg d’aquests deu anys. Participant tant a la seva Junta un o una representant de la Fundació, com promovent actes i debats pedagògics conjuntament. I d’una manera especial coorganitzat les Jornades Repensem l’Escola que el curs passat van arribar a la seva desena edició. El Seminari sobre l’Acció Tutorial, la dinàmica Innovem la Secundària o el Projecte d’Educació a Temps Complet – Educació 360 són altres exemples significatius d’aquesta estreta col·laboració. Aportant sempre les treballadores de la Fundació la mirada des de l’educació social i l’expertesa en educació comunitària.

Va ser un acte entranyable de retrobament amb els propis principis pedagògics i amb les persones que han participat en tota aquesta trajectòria. Un acte de profund agraïment i d’una manera especial a la Fundació SERGI per tot el seu suport i camí plegades.

Rosa Guàrdia, primera coordinadora del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona, i Albert Quintana, l’actual, durant l’acte.

Notícies relacionades

Educació

Premis Mestres 68

Obert el període de presentació de candidatures dels nous Premis Mestres 68  Fins al 20 de desembre del 2023 es podran presentar candidatures a les tres modalitats dels premis educatius de les comarques gironines Els Premis…

RegrupArt al Monart- fundacio SERGI
Educació

El Regrupart al Monar’T!

El projecte Regrupart participa a la 5a edició del Monar’T, el festival d’art urbà social i multicultural del barri de Santa Eugènia i Can Gibert de Girona. Joves i famílies del projecte vam col·laborar pintant…

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…