X Nit Jove de Cinema Solidari


Dijous 19 de novembre de 2015. A partir de les 17.30h, al Cinema Truffaut de Girona. Entrada gratuïta

La Nit Jove de Cinema Solidari és una iniciativa de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la UdG i de la Coordinadora d’ONG Solidàries que té com a objectiu acostar i fomentar de manera lúdica els continguts de solidaritat que es treballen a les dues entitats, a la ciutadania i, en especial, al públic universitari.

PROGRAMA
17.30hMil veces buenas noches (117’). Any 2013. Director: Erik Poppe
Presentació a càrrec de Comissió de Periodisme Solidari Rebecca és una reportera gràfica experta en conflictes bèl·lics. Al viure dia a dia la mort i la destrucció, la dona es pregunta quins beneficis pot tenir el seu treball per a l’ésser humà: si només és una qüestió estètica o si pel contrari, emeten un missatge que pugui calar en la societat i fer que aquesta canviï el seu punt de vista respecte a la realitat. Quan és la seva pròpia vida la que està en perill, el seu marit i els seus fills la posaran entre l’espasa i la paret en obligar-la a escollir entre la seva feina o la seva família.

19.40h – Presentació X Nit Jove de Cinema Solidari, a càrrec de Sílvia Lloveras, de l’Oficina de Cooperació de la UdG, i d’Anna Bonmatí, de la Coordinadora d’ONG Solidàries.

19.55h – Django Desencadenado (165’). Any 2012. Director: Quentin Tarantino
Presentació a càrrec de l’Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal
A Texas, dos anys abans d’esclatar la Guerra Civil Americana, King Schultz, un caçarecompenses alemany que segueix la pista a uns assassins per cobrar pels seus caps, li promet a l’esclau negre Django, que el deixarà lliure si l’ajuda a atrapar-los. Ell accepta, perquè després vol anar a buscar la seva esposa Broomhilda, esclava en una plantació del terratinent Calvin Candie.

22.50 – El niño (135’). Any 2014. Director: Daniel Monzón
Presentació a càrrec de la Fundació Ser.Gi
Dos joves, El Niño i El Compi, volen iniciar-se en el món del narcotràfic en l’estret de Gibraltar. Risc, emocions i molts diners per qui sigui capaç de recórrer aquesta distància en una llanxa carregada d’haixix que vola sobre les ones. Jesús i Eva són dos agents de la Policia antidroga que porten anys intentant demostrar que la ruta d’haixix és una de les principals vies de penetració de la cocaïna a Europa. El seu objectiu és l’Anglès, un home que mou els fils des de Gibraltar, que és la base de les operacions. La creixent violència de les advertències que reben els indica que van pel bon camí. El destí d’aquests personatges, dins i fora de la llei, acaben creuant-se.

Exposició fotogràfica “LOS NADIES”
Del 19 al 27 de novembre, al vestíbul del cinema Truffaut
Exposició fotogràfica que segueix el fil del poema d’Eduardo Galeano del mateix títol. L’exposició fa referència als marginats, als exclosos del sistema econòmic i social d’arreu del planeta.

Servei de rebosteria i te marroquí
Durant l’interludi entre la primera i la segona sessió, de 19.00 a 20.00 hores, hi haurà servei de rebosteria i te marroquí, al vestíbul del cinema Truffaut.

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats