Testimoni d’una usuària del projecte Habitatge per a dones supervivents a la violència de gènere

Vídeo del testimoni d’una usuària del projecte Habitatge per a dones supervivents a la violència de gènere, que té com a objectiu explicar en què consisteix i alhora promoure el concert “Dones a la Mar” que vol fer possible que aquest projecte pugui créixer.

El projecte 
El projecte d’Habitatge per a dones supervivents a la violència de gènere forma part de l’àrea d’Habitatge Social de la Fundació SER.GI, i té com a objectiu crear un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals. Actualment existeixen recursos d’urgència per a l’atenció de dones maltractades i els pisos de transició, però, degut a l’elevat nombre de casos, aquests recursos han de limitar la temporalitat de l’estada de les seves usuàries, que en la majoria dels casos no han assolit el grau d’autonomia necessari per a poder viure amb dignitat. Per aquest motiu la Fundació SER.GI compta amb un parc de quatre habitatges destinats exclusivament a dones que han patit violència domèstica i que arriben a l’entitat derivades pels recursos d’acolliment d’urgència. Altres objectius inclosos en aquest projecte són el d’acompanyar les usuàries en el seu procés d’autonomia, oferir-los un suport en la presa de decisions, esdevenir referents positius per a la usuària en la seva nova etapa de normalització i recuperació del control de la seva vida.

Concert “Dones a la Mar”
El concert solidari se celebrarà el divendres 29 de setembre a les 20:30h a l’Auditori de la Mercè i comptarà amb la participació de Les Anxovetes, Clara, Indira Ferrer i Neus Mar acompanyades per músics i compositors del món de l’Havanera interpretaran havaneres noves i tradicionals. El concert acabarà amb una actuació conjunta dalt de l’escenari. Després del concert, al Claustre de la Mercè, s’oferirà una degustació de productes gastronòmics del segell Girona Excel·lent. Al mateix espai també s’hi podrà veure l’exposició “Altres cartells” amb fotografies de les intèrprets de Nicole Gulau.

Podreu aconseguir les entrades als següents punts, amb una aportació de 15 euros: la Botiga Scarlatta (Carrer Santa Clara, 23 – Girona 17001), Esports Parra (Carrer Migdia, 1 – Girona 17002), la Botiga del Barri (Carrer Oviedo, 14 – Girona 17005) i la mateixa Fundació SER.GI (Plaça Lluís Companys, 12 – Girona 17003).

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats