Teràpia assistida amb gossos a l’Escola Mas Masó

La Fundació SER.GI ha donat suport a un projecte de l’Escola Mas Masó de Salt de teràpia assistida amb gossos. El projecte ha permès a onze escolars, d’entre 4 i 12 anys, millorar el llenguatge i l’atenció mitjançant la interacció guiada amb aquests animals.

El projecte s’ha pogut realitzar gràcies al suport econòmic aconseguit amb dues activitats de mecenatge de la Fundació SER.GI. Per una banda amb una parada amb les aportacions recaptades a la Fira “Salt està de moda” que organitzava l’Associació Comerç de Salt, i de l’altra amb les contribucions del Restaurant La Gallega que destinava una part del menú solidari a aquest projecte.

La Fundació SER.GI col·labora habitualment amb l’Escola Mas Masó de Salt, a través de projectes com el Taller d’Estudi Assistit amb Famílies (TEAF), que persegueix millorar la inclusió socioeducativa i l’èxit escolar dels alumnes, tot proporcionant suport en la implicació de les famílies i potenciant la relació família-escola, dins dels mateixos centres educatius. El treball s’adreça directament a infants i joves, i també, a les seves famílies.

L’escola Mas Masó de Salt
Cal recordar que l’escola Mas Masó de Salt és un centre amb uns 415 alumnes, que es troba ubicada en un barri amb moltes famílies en situació de vulnerabilitat i exclusió socioeconòmica, amb fortes limitacions en el domini del català. L’escola compta amb una Unitat de Suport a l’Educació Especial. A l’escola hi ha diversos alumnes que presenten dificultats emocionals i de regulació de la conducta, així com dificultats d’aprenentatge. I són aquests alumnes que requereixen una atenció més individualitzada, perquè tenen dificultats per seguir el ritme de l’aula, els que han participat del projecte de teràpia assistida amb gossos.

La teràpia assistida amb gossos
La teràpia assistida amb gossos està dissenyada per promoure beneficis físics, socials, emocionals i cognitius, i es pot desenvolupar a l’entorn escolar, tant de manera individual, com en petit grup. L’activitat, que s’ha dut a terme amb un grup de 10 alumnes, ha permès treballar estratègies per millorar en àmbits com el llenguatge i l’atenció. Els alumnes s’han organitzat en tres grups de treball. Un primer grup d’alumnes amb dificultats de regulació de conducta, en què la intervenció ha anat dirigida a treballar les habilitats d’autocontrol, espera, empatia, responsabilitat individual i tolerància a la frustració. En un segon grup amb alumnes amb dificultats de comunicació i llenguatge, s’ha potenciat les habilitats comunicatives i en el cas d’un alumne concret, que presentava mutisme, el treball ha anat encaminat a iniciar-se en la verbalització. Finalment en el tercer grup amb alumnes amb dèficit d’atenció, les activitats s’han dirigit a compartir situacions d’atenció i acció conjunta; la memòria a curt i a llarg termini; i la regulació de la impulsivitat.

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats