Teràpia assistida amb gossos a l’Escola Mas Masó

La Fundació SER.GI ha donat suport a un projecte de l’Escola Mas Masó de Salt de teràpia assistida amb gossos. El projecte ha permès a onze escolars, d’entre 4 i 12 anys, millorar el llenguatge i l’atenció mitjançant la interacció guiada amb aquests animals.

El projecte s’ha pogut realitzar gràcies al suport econòmic aconseguit amb dues activitats de mecenatge de la Fundació SER.GI. Per una banda amb una parada amb les aportacions recaptades a la Fira “Salt està de moda” que organitzava l’Associació Comerç de Salt, i de l’altra amb les contribucions del Restaurant La Gallega que destinava una part del menú solidari a aquest projecte.

La Fundació SER.GI col·labora habitualment amb l’Escola Mas Masó de Salt, a través de projectes com el Taller d’Estudi Assistit amb Famílies (TEAF), que persegueix millorar la inclusió socioeducativa i l’èxit escolar dels alumnes, tot proporcionant suport en la implicació de les famílies i potenciant la relació família-escola, dins dels mateixos centres educatius. El treball s’adreça directament a infants i joves, i també, a les seves famílies.

L’escola Mas Masó de Salt
Cal recordar que l’escola Mas Masó de Salt és un centre amb uns 415 alumnes, que es troba ubicada en un barri amb moltes famílies en situació de vulnerabilitat i exclusió socioeconòmica, amb fortes limitacions en el domini del català. L’escola compta amb una Unitat de Suport a l’Educació Especial. A l’escola hi ha diversos alumnes que presenten dificultats emocionals i de regulació de la conducta, així com dificultats d’aprenentatge. I són aquests alumnes que requereixen una atenció més individualitzada, perquè tenen dificultats per seguir el ritme de l’aula, els que han participat del projecte de teràpia assistida amb gossos.

La teràpia assistida amb gossos
La teràpia assistida amb gossos està dissenyada per promoure beneficis físics, socials, emocionals i cognitius, i es pot desenvolupar a l’entorn escolar, tant de manera individual, com en petit grup. L’activitat, que s’ha dut a terme amb un grup de 10 alumnes, ha permès treballar estratègies per millorar en àmbits com el llenguatge i l’atenció. Els alumnes s’han organitzat en tres grups de treball. Un primer grup d’alumnes amb dificultats de regulació de conducta, en què la intervenció ha anat dirigida a treballar les habilitats d’autocontrol, espera, empatia, responsabilitat individual i tolerància a la frustració. En un segon grup amb alumnes amb dificultats de comunicació i llenguatge, s’ha potenciat les habilitats comunicatives i en el cas d’un alumne concret, que presentava mutisme, el treball ha anat encaminat a iniciar-se en la verbalització. Finalment en el tercer grup amb alumnes amb dèficit d’atenció, les activitats s’han dirigit a compartir situacions d’atenció i acció conjunta; la memòria a curt i a llarg termini; i la regulació de la impulsivitat.

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats