Se celebra una nova edició de la jornada Repensem l'Escola

003okLa jornada, que ha comptat amb més d’un centenar de professionals, ha iniciat amb la conferència inaugural de Joan Subirats, doctor en ciències econòmiques i catedràtic de ciències polítiques de la UAB, que ha reflexionat sobre els canvis socials i el paper de l’escola

Després de l’èxit de les anteriors dues jornades, sota els títols “Reflexió a partir de les experiències de les escoles alternatives” i “La mirada cap a l’infant i l’adolescent”, aquest dissabte 19 d’octubre s’ha organitzat una nova edició per donar continuïtat a la necessitat dels mestres, professors, educadors i famílies de repensar l’escola, a partir d’experiències de centres públics i privats que innovant, o bé repescant antics models pedagògics, centren el procés educatiu en el nen/a o l’adolescent.

Enguany la jornada ha estat coorganitzada entre la Fundació SERGI i el Moviment de Renovació Pedagògica de Girona. L’edició d’aquest any s’ha centrat en la reflexió sobre el concepte d’escola i societat.

L’obertura de les III Jornades Repensem l’Escola ha anat a càrrec de Roser Batllori, mestra i membre del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona, i d’Albert Quintana, professor de secundària i membre de la Fundació SER.GI.

Joan Subirats, doctor en ciències econòmiques i catedràtic de ciències polítiques de la UAB, ha impartit la conferència “Escola i societat” en què ha repassat els canvis socials que influiran en l’educació, segons un estudi de l’OCDE. Subirats ha vingut a dir que “ja no es pot esperar que la formació prepari alumnes per un lloc de treball que els està esperant”. “La societat ha canviat i l’escola necessita més innovació, obertura i col·laboració”.

La jornada ha proseguit amb les taules rodones paral·leles, en què s’han exposat les experiències de l’Institut Vallvera de Salt, l’Escola Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor, l’Escola l’Amistat de Figueres, l’Institut de Sils, l’Escola Fructuós Gelabert de Barcelona, l’Escola Bressol de Girona, l’Escola El Roure Gros de Santa Eulàlia de Riuprimer, les Escoles de Rubí, l’Escola La Fassina i l’Escola Dalmau Carles de Girona.

A la tarda ha estat el moment dels tallers simultanis, on els assistents han pogut participar als tallers d’Educació Amorosa, de Pedagogia Sistèmica, de Ioga a l’escola, de Co-creació, de Robòtica a Educació Infantil, de PNL a l’escola, d’Art, Dansa i Poesia Corporal, d’Eines Didàtiques amb tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement, i d’Escacs a l’escola.

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de Xavier Besalú, doctor en Pedagogia i professor d’Educació Intercultural i Didàctica a la UdG.

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats