Repensem l'Escola "Educant la mirada futura: Creem contextos nutritius"

repensem_lescola

S’allarga el termini d’inscripció fins el 26 de febrer: INSCRIU-TE CLICANT AQUÍ

Aquestes jornades neixen de la necessitat de repensar l’escola, a partir d’experiències de centres públics i privats que innovant o bé repescant antics models pedagògics guien el procés educatiu de l’infant o l’adolescent.

En aquesta IV edició volem centrar la reflexió sobre el concepte “contextos nutritius”. El clima social escolar és un factor clau  pel desenvolupament personal. Aquest es defineix segons la percepció dels mestres, professors, educadors, alumnes, famílies i serveis vinculats a l’escola. Un “context tòxic” frena el creixement personal i les seves característiques negatives fan aflorar les parts més fosques de la persona. Contagia en negatiu. Per contra, un “context nutritiu” fomenta el creixement personal, genera major convivència i afavoreix l’aprenentatge.

Amb l’objectiu que esdevingui un espai de trobada i intercanvi entre la comunitat educativa, i amb l’interès d’il·lusionar els equips docents a tirar endavant els seus objectius innovadors i de vegades trencadors, més enllà de les dificultats o traves burocràtiques, esperem que aquestes quartes jornades siguin d’allò més interessants i fructíferes.

PROGRAMA

Divendres 27

17.30  Acollida i acreditacions 

18.00 Benvinguda i obertura de les IV Jornades Repensem l’Escola, a càrrec de Margarida Falgàs i Roser Batllori membres del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona.

18.30 Conferència inaugural “L’escola com a microclima: entre la inversió tèrmica i el confort educatiu”, a càrrec de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista.

 

Dissabte 28

9.00  Acollida i acreditacions 

9.30 Converses pedagògiques (Cal inscripció prèvia).

CONVERSA 1: L’acompanyament d’infants i joves i la competència emocional.

Projecte Escolta’m: la resiliència i la vinculació afectiva en l’acció tutorial. A càrrec d’Anna Viñas, educadora social, psicopedagoga, terapeuta familiar sistémica, i formadora del projecte Escolta’m; i Antoni Giner,  co-creador del projecte Escolta’m.

Modera: Esther Salvachua

CONVERSA 2: El per què de l’autogestió a l’aula.

 • Escola Camins (Ed. Infantil): Ambients de lliure circulació i aprenentatge.
 • Escola de Rellinars (Ed. Primària): Treball per projectes.
 • IES Carles Rahola (Ed. Secundària): Aula cooperativa.

Modera: Miquel Payaró

CONVERSA 3: De la democràcia escolar a la democràcia ciutadana.

 • Escola Aulet: Les assemblees.
 • Escola L’Amistat: Comunitat d’aprenentage.
 • Jordi Feu: Membre de l’escola lliure La Llavor.

Modera: Margarida Falgàs

CONVERSA 4: L’expressió artística: creativitat i salut emocional.

 • Projecte musical Montsalvatge de l’Escola Santa Eugènia. A càrrec d’Anna Agudo, mestra de música i musicóloga.
 • David Martínez. Artistapedagog, fundador de l’associació teatral La Nave Va, profesor de la UdG a Educació Social i Magisteri, i formador ICE en competències emocionals.

Modera: Olga Puignou

CONVERSA 5: Equips professionals saludables

 • Rosa Guàrdia. Mestra, Formadora de Mestres en competències socials. Recerca d’estils educatius que afavoreixen la convivència.
 • Àngels Roura. Professora, psicopedagoga, trainer de PNL i coach personal i d’equips.

Modera: Roser Batllori

11.15  Pausa-esmorzar.

11.45 Conversa a tres: “Què fem cadascú per incidir en la renovació de l’escola?”

 • M. Victòria Gòmez. Mestra, pedagoga, vicepresidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya i experta en Pràctica reflexiva.
 • Jaume Cela. Director i mestre d’escola jubilat, escriptor, col·laborador de diverses publicacions educatives…
 • Ramon Moix. Professor, pedagog, membre de la Xarxa d’Experts del Col·legi de Pedagogs de Catalunya i expert en Orientació familiar.

13.15  Espectacle de cloenda a càrrec de Pep Duran, llibreter i contacontes.

 

LLOC: Centre Cívic Ter. C/ Can Sunyer, 46. 17007 Girona
PREU: 20 euros (inclou esmorzar)
INSCRIPCIONS: Fins el 20 de Febrer AQUÍ

La inscripció només queda formalitzada una vegada s’han enviat les dades a través de la web i s’ha fet el pagament. La inscripció sense el pagament corresponent no assegura la reserva de plaça.

Cal fer un ingrés especificant nom i cognoms, així com el concepte Repensem l’escola, a nom del MRP de Girona, al número de compte ES72 3025 0016 17 1400000468 de la “Caixa d’Enginyers”. També podeu fer l’ingrés a les oficines del BBVA especificant el concepte MRP davant del nom.

 

logos

 

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats