Conferència per parlar sobre la relació entre escola i família

Amb el títol “Refer la confiança entre l’escola i les famílies”, Jordi Collet, professor de sociologia de l’educació de la Universitat de Vic, va pronunciar el dimecres 3 de febrer una conferència a la Casa de Cultura de Girona a la que van assistir una cinquantena de persones.

L’acte, que vam organitzar des de la Fundació SER.GI, va incidir en la importància que té la família en els resultats escolars dels alumnes i la necessitat que l’escola defineixi una estratègia per aconseguir una bona relació amb elles. Per Jordi Collet aquesta nova “gramàtica escolar” ha de cercar una major proximitat amb els pares, permetent entrades flexibles, implicant-los directament en la docència, deixant que puguin entrar molt més a l’escola, i en definitiva fent-la més permeable a l’entorn i al context familiar.

Aquestes mesures estan encaminades a refer una confiança, que en determinats casos s’ha perdut. El ponent afirma que l’escola sovint culpa les famílies de la seva poca implicació, i les famílies per contra recelen de la tasca educativa dels centres. Per Collet la pregunta és “com passar d’un model on poques famílies i pocs mestres ho fan tot, a un model on moltes famílies i mestres fan quelcom”.

Des de la Fundació ja vam organitzar fa més d’un mes una trobada amb mestres i professors, mares i pares, i agents comunitaris que treballen en aquest camp, per tal d’iniciar un debat i reflexionar-hi. La nostra voluntat és seguir treballant aquesta temàtica ja que es constata que és un àmbit clau per al bon funcionament del sistema educatiu.

Al finalitzar la conferència, Albert Quintana, vicepresident de la Fundació SER.GI, va conduir una tertúlia entre els assistents, on les múltiples intervencions van aportar experiències reals per contrastar les tesis exposades.

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats