La Fundació SER.GI participa de la primera missió destinada a la internacionalització del tercer sector

La Fundació SER.GI ha viatjat a Bogotà de l’1 al 5 de desembre conjuntament amb dotze entitats més del tercer sector i de l’economia social i cooperativa. La missió estava organitzada per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.

Aquesta missió a Colòmbia s’emmarca en la primera estratègia específica per l’impuls de la internacionalització de les entitats del tercer sector i de l’economia social i cooperativa que la Generalitat va presentar el passat mes de maig en col·laboració amb la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Entre d’altres instruments de suport a la internacionalització, aquest pla posa a l’abast de les organitzacions del sector la xarxa d’oficines exteriors del Govern català per tal que enforteixin les seves activitats empresarials com a mitjà per assolir els seus objectius socials.

Durant una setmana, les entitats han participat en reunions amb agents públics tant nacionals colombians com d’organismes internacionals, institucions privades, i potencials socis amb els quals puguin desenvolupar projectes conjuntament. També han visitat projectes emblemàtics de cooperació internacional en àmbits del tercer sector social, i han participat en un seminari d’introducció d’aspectes jurídics per actuar legalment a Colòmbia.

A més de la Fundació SER.GI, les entitats que han participaran a la missió han estat la Fundació AMPANS, la Fundació Ramon Noguera, la Plataforma Educativa, el grup Asproseat, Encís, Fundació Èxit, Insercoop, Intress, Fundació Pere Tarrés, Suara Serveis, Eduvic, i Salut i Comunitat.

El pla d’impuls internacional a les entitats del tercer sector durant el 2014
Des que el maig passat la Generalitat va presentar del pla d’impuls a les entitats del tercer sector i de l’economia social i cooperativa, ACCIÓ ha organitzat diverses activitats destinades exclusivament a promoure la internacionalització d’aquest sector: cursos d’iniciació a la internacionalització, un programa pilot de promoció de les exportacions, assessorament individualitzat en revisió del model de negoci, i seminaris sobre finançament europeu culminats amb una missió a Brussel·les en la qual van participar 11 entitats, entre d’altres. Les accions han arribat a més d’un centenar d’entitats del tercer sector social i de l’economia social i cooperativa catalana. La resposta positiva d’aquestes organitzacions donarà continuïtat al pla durant el 2015.

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats