Girona Centre i la Fundació SER.GI promouen la campanya “1 bossa x 1 il·lusió”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Davant la futura normativa que prohibirà la gratuïtat de les bosses de plàstic a tot el comerç, Girona Centre vol sensibilitzar al consumidor i al botiguer oferint la possibilitat de pagar la bossa amb la voluntat per un fi solidari.

Aquest mes de juliol, l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial i la Fundació SER.GI, posen en marxa una campanya que han batejat amb el nom “1 bossa x 1 il·lusió”. Davant la futura obligatorietat de cobrar les bosses de plàstic i amb l’objectiu de sensibilitzar tant al comerciant com al consumidor, tots els establiments associats a Girona Centre que s’adhereixin a la campanya oferiran als seus clients la possibilitat de pagar la bossa amb la voluntat i la recaptació serà en benefici de la Fundació SER.GI. Cada botiga disposarà d’un distintiu i d’una guardiola.

Fins a aquest moment s’han adherit els establiments Chic & Cheap, Llenceria Rosa, Esports Parra, Busquets Festa, la Llibreria 22 i Gluki Xocolaters.

 

Pendents de l’entrada en vigor

L’1 de gener havia d’entrar en vigor la prohibició de regalar les bosses de plàstic, però el Parlament no en va arribar a tramitar la reforma legal. L’acord de tot el sector i l’Agència de Residus de Catalunya per prohibir definitiva i totalment la gratuïtat de les bosses de plàstic de caixa i de repartiment a domicili, segueix el seu curs però la normativa encara no està aprovada. En la transició, fins que la mesura entri en vigor, els establiments es podran anar adaptant, de la mateixa manera que els clients. Si bé, el sector de l’alimentació és el que està més conscienciat amb el pagament de les bosses de plàstic, el gran gruix del petit comerç encara les regala. El president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, explica que “el comerç de proximitat és el que haurà de fer més esforços atesa la seva estreta relació amb els clients i per aquest motiu ens volem avançar i transformar aquests esforços en oportunitats per una causa solidària a on el client no percebi que paga una bossa sinó que fa conjuntament amb el seu botiguer un gest solidari”. Per la seva banda, el director de SER.GI, Lluís Puigdemont, subratlla que la campanya “és una bona iniciativa per sensibilitzar sobre la responsabilitat que cada part, ciutadans i botiguers, tenim en el consum de plàstic”. Puigdemont agraeix que s’hagi pensat en la Fundació per posar en pràctica la vessant solidària de la campanya.

El Pacte per la bossa, signat el 28 de juliol de 2009 entre l’Agència de Residus de Catalunya, els fabricants de bosses de plàstic i les diferents associacions empresarials del sector de la distribució comercial, té l’objectiu fonamental d’assegurar una reducció efectiva i del nombre de bosses de plàstic de nanses d’un sol ús consumides. Les bosses de plàstic, a més d’un consum de recursos en la seva producció, comporta també un impacte sobre el medi. A través de diferents campanyes impulsades per l’ACR s’ha assolit en els últims anys una reducció del consum per càpita d’una mica més del 52%.

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats