Girona Centre i la Fundació SER.GI promouen la campanya “1 bossa x 1 il·lusió”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Davant la futura normativa que prohibirà la gratuïtat de les bosses de plàstic a tot el comerç, Girona Centre vol sensibilitzar al consumidor i al botiguer oferint la possibilitat de pagar la bossa amb la voluntat per un fi solidari.

Aquest mes de juliol, l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial i la Fundació SER.GI, posen en marxa una campanya que han batejat amb el nom “1 bossa x 1 il·lusió”. Davant la futura obligatorietat de cobrar les bosses de plàstic i amb l’objectiu de sensibilitzar tant al comerciant com al consumidor, tots els establiments associats a Girona Centre que s’adhereixin a la campanya oferiran als seus clients la possibilitat de pagar la bossa amb la voluntat i la recaptació serà en benefici de la Fundació SER.GI. Cada botiga disposarà d’un distintiu i d’una guardiola.

Fins a aquest moment s’han adherit els establiments Chic & Cheap, Llenceria Rosa, Esports Parra, Busquets Festa, la Llibreria 22 i Gluki Xocolaters.

 

Pendents de l’entrada en vigor

L’1 de gener havia d’entrar en vigor la prohibició de regalar les bosses de plàstic, però el Parlament no en va arribar a tramitar la reforma legal. L’acord de tot el sector i l’Agència de Residus de Catalunya per prohibir definitiva i totalment la gratuïtat de les bosses de plàstic de caixa i de repartiment a domicili, segueix el seu curs però la normativa encara no està aprovada. En la transició, fins que la mesura entri en vigor, els establiments es podran anar adaptant, de la mateixa manera que els clients. Si bé, el sector de l’alimentació és el que està més conscienciat amb el pagament de les bosses de plàstic, el gran gruix del petit comerç encara les regala. El president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, explica que “el comerç de proximitat és el que haurà de fer més esforços atesa la seva estreta relació amb els clients i per aquest motiu ens volem avançar i transformar aquests esforços en oportunitats per una causa solidària a on el client no percebi que paga una bossa sinó que fa conjuntament amb el seu botiguer un gest solidari”. Per la seva banda, el director de SER.GI, Lluís Puigdemont, subratlla que la campanya “és una bona iniciativa per sensibilitzar sobre la responsabilitat que cada part, ciutadans i botiguers, tenim en el consum de plàstic”. Puigdemont agraeix que s’hagi pensat en la Fundació per posar en pràctica la vessant solidària de la campanya.

El Pacte per la bossa, signat el 28 de juliol de 2009 entre l’Agència de Residus de Catalunya, els fabricants de bosses de plàstic i les diferents associacions empresarials del sector de la distribució comercial, té l’objectiu fonamental d’assegurar una reducció efectiva i del nombre de bosses de plàstic de nanses d’un sol ús consumides. Les bosses de plàstic, a més d’un consum de recursos en la seva producció, comporta també un impacte sobre el medi. A través de diferents campanyes impulsades per l’ACR s’ha assolit en els últims anys una reducció del consum per càpita d’una mica més del 52%.

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats