Expliquem la nova llei que regula el mercat de lloguer d'habitatges

L’advocat i expert en matèria d’habitatge, Lluís Jaile, impartirà un parell de xerrades a Figueres i Lloret de Mar

La Fundació SER.GI dins les accions que porta a terme en el camp de l’habitatge proposa per la setmana vinent un parell de xerrades amb l’objectiu que la ciutadania conegui els drets que disposa en aquesta matèria. La recent aprovada Llei de Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat del Lloguer d’Immobles modifica substancialment la LAU (Llei d’Arrendaments Urbans) i provoca que s’escurci el temps mínim del contracte, afegeix nous motius per interrompre’l, agilitza els desnonaments per impagament, fomenta el lloguer per als grans propietaris, no s’equipara amb les polítiques de lloguer d’altres països del nostre entorn…

Per poder explicar les conseqüències que té la nova llei sobre els afectats, la Fundació SER.GI organitza dues xerrades amb l’advocat Lluís Jaile, professor de Dret Públic de la UdG i expert en matèria d’habitatge.

La primera serà a Figueres el proper dimarts 9 de juliol a les 18 hores a la Biblioteca Fages de Climent situada a la Plaça del Sol. La segona es portarà a terme a Lloret de Mar el proper dijous 11 de juliol a les 18:30 a la Biblioteca Municipal situada a la Plaça Mossèn Pere Torrent.

El projecte Habitem Tots!
Aquestes xerrades les organitza la Fundació SER.GI dins el projecte “Habitem Tots! Accions per al manteniment de l’Habitatge” que rep el finançament de la Fundació La Marató de TV3 i la col·laboració dels ajuntament de Figueres i Lloret de Mar.

El projecte té com a finalitat garantir el dret a l’habitatge a aquelles persones i famílies que es troben en risc de perdre’l, oferint-los un acompanyament que faciliti processos d’apoderament i autonomia que, com a conseqüència, evitin les situacions d’exclusió social generades pels desnonaments i/o les execucions hipotecàries.

Es tracta de facilitar la informació, l’orientació i l’assessorament adequats per tal que les persones i famílies ateses puguin resoldre favorablement les seves dificultats en relació a l’habitatge. Es pretén afavorir la comunicació i la negociació amb els propietaris (en casos de lloguers) i amb les entitats financeres (en les hipoteques) per tal de trobar solucions que no suposin la pèrdua de l’habitatge i possibilitar un habitatge alternatiu assequible per a aquelles persones que no puguin conservar el seu habitatge actual (lloguer en règim de masoveria urbana, habitatge d’inclusió, habitatge de Borsa de Mediació…)

Projecte finançat per:

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats