El projecte “Tallers d’Estudi Assistit per a Famílies” del Mas Masó guanya un premi Xavier Batlle de bones pràctiques educatives

Avui al matí s’ha concedit un tercer premi Xavier Batlle al projecte en el que col·laborem a l’Escola Mas Masó de Salt. Els premis Xavier Batlle els concedeix l’Associació Catalana per a l’Excel·lència, QUALIcat, per reconeixer els esforços que realitzen les organitzacions educatives no universitàries, i els de les persones que hi treballen, per avançar en l’excel·lència premiant les bones pràctiques educatives que tenen implantades. 

El Taller d’Estudi Assistit per Famílies i Alumnes
El taller es fonamenta en un model educatiu, anomenat Comunitats d’Aprenentatge, en què es busca la participació de les famílies en les activitats escolars ja que suposa una font d’aprenentatge i un model de gestió educativa.

El Taller es realitza dues tardes a la setmana (17h a 18h) a la biblioteca de l’escola per tal que els alumnes de primària disposin d’un espai per poder fer els deures i altres activitats acompanyats per les seves famílies, tutores del centre i una tècnica de la Fundació SERGI.

També s’organitza una orientació prèvia a l’activitat per a les famílies (un dia a la setmana de 15h a 16h). Dins aquest espai es preparen les activitats de reforç escolar que es proposen als seus fills durant la primera part de la sessió.

Són activitats encaminades a tractar continguts que les tutores consideren importants a treballar i que, lentament, les famílies han anat trobant interessants i motivadores pels seus fills. Alhora es treballen altres continguts com el funcionament de l’agenda escolar, orientacions per acompanyar els fills en les tasques escolars a casa i recursos per reforçar l’aprenentatge de la llengua i les matemàtiques.

Es compta amb un espai de ludoteca adreçat als fills de les famílies participants amb edats compreses entre 3 i 5 anys durant l’horari de l’activitat. Es realitza al gimnàs del centre i està gestionat per alumnes en pràctiques de mòduls de Grau Mitjà o monitors de lleure.

Amb aquests Tallers els alumnes valoren molt més tot allò que els seus pares els poden ensenyar i els hi ofereixen; els pares demostren que tant important és la intel·ligència acadèmica com la pràctica i, en general, hi ha una millora de la formació dels familiars i coordinació entre família i escola.

5a Jornada d’Excel·lència a l’Educació
El lliurament del premi s’ha fet dins la 5a Jornada d’Excel·lència a l’Educació en què hi ha intervingut Melcior Arcarons, director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Enric Prats Gil, professor de la Facultat de Pedagogia, cap de la secció d’Educació i Comunitat de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona, Irene Rigau, diputada al parlament i exconsellera d’Ensenyament, Albert Bayot, professor, exdirector dels SSTT d’Ensenyament a Girona i Joan Lluís Espinós, inspector, exsubdirector general de planificació de la FP.

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats