Educació demà

Tendències educatives per al canvi educatiu

Fruit de la col·laboració amb el projecte Educació Demà de la Fundació Jaume Bofill, des de la Fundació SER.GI acostem el seminari entorn el tema “PERSONALITZACIÓ DE L’APRENENTATGE. Pràctiques centrades en l’alumne”. Aquest projecte identifica les tendències de canvi amb més impacte en educació i promou la creació d’un ecosistema d’innovació a Catalunya. El format consta de dues sessions: una de seminari obert (Camp Base) i un taller de co-creació (Edulab), obert a mestres, professorat, educadors i professionals de l’àmbit educatiu i social en general.

Vols saber com crear un itinerari personalitzat d’aprenentatge? Inscriu-te al formulari al Camp Base i a l’Edulab i no t’ho deixis perdre!

El repte és clar: generar entorns d’aprenentatge que transfereixin el poder de decisió i execució a l’alumnat. Si tothom disposa d’un entorn personalitzat d’aprenentatge fora l’escola (conjunt d’eines, recursos i connexions que fem servir per aprendre), potser fora bo transportar-lo a l’aula.

Com integrar aquest procés a l’aula? En primer lloc reafirmant que l’alumne s’ha d’implicar en el seu aprenentatge, contingut, recursos, procés, productes i avaluació de tot plegat. I en segon lloc, considerant qui dissenyarà, acompanyarà o orientarà aquest entorn personalitzat d’aprenentatge, quin seguiment, quin suport i qui l’exercirà.

 

Seminari Camp Base

dimarts 20 de febrer de 18.00h a 20.00h.
Lloc: Auditori de la Coma Cros – Sant Antoni, 1 – Salt

Durant el Camp Base, de la mà de Ramon Grau Sánchez, professor de secundària i director de l’Institut quatre Cantons del Poblenou i membre del comitè científic d’Educació Demà de la Fundació Bofill, reflexionarem i debatrem sobre què implica posar l’alumne al centre de l’aprenentatge i què significa traslladar aquesta personalització als ensenyants.

A part, coneixerem propostes de personalització de l’aprenentatge en acció a través de la vivència de les següents experiències educatives a Catalunya:

  • “Treball per projectes: aprendre amb sentit”, escoltarem a l’Isaac Cirera i la Glòria Fernàndez, mestres de primària de l’Escola de Bordils.
  • “Itineraris personals d’aprenentatge”, per part d’en David Atzet, professor i director de la SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada.
  • “La personalització de l’aprenentatge a partir dels fons d’identitat dels estudiants. Una experiència en educació superior”, a càrrec de Moisès Esteban Guitart, director de l’Institut de Recerca Educativa (IRE) de la UdG.

Els assistents podreu participar activament en el debat i respondre: quines preguntes ens hem de fer i quines decisions cal prendre en relació amb els temes a tractar, el continguts d’aprenentatge, els recursos, els productes i les evidències d’avaluació? Qui decidirà què?

 

Taller Edulab

dilluns 26 de febrer de 18.00h a 20.00h.
Lloc: Auditori de la Coma Cros – Sant Antoni, 1 – Salt

Vols saber com crear un itinerari personalitzat d’aprenentatge? O potser capgirar la classe amb els teus alumnes? A l’Edulab, dinamitzat per l’Oriol Ripoll, es posaran en pràctica noves solucions i co-crearem propostes per tal de situar al centre del seu procés d’aprenentatge en base a 5 conceptes clau: tema, continguts, recursos, productes i evidències d’aprenentatge.

Accés lliure i gratuït.

El seminari obert es podrà seguir via Twitter @FundacioSERGI i @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà.

 

Inscripcions


  • Selecciona a quin curs assitiràs
    És recomanable assistir als dos

 

Agenda Fundació

Tira pel dret Concert solidari pel 70è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’Orquestra Maribel i Germà Negre

El 15 de desembre, l’Orquestra Maribel i Germà Negre posen la banda sonora al 70 è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Vine i Tira pel Dret! Venda d’entrades Germà Negre Des de la cultura popular els animals s’han utilitzat en molts casos per representar actituds i comportaments humans, ja sigui des de […]

Agenda Parcipació i Ciutadania

L’edició 2018 del cicle “Siner[GI]es” arriba a la recta final amb el diàleg “Qüestionant la realitat quotidina” al voltant de la novel·la “Crímenes de hambre” i l’obra de teatre “La Negra”

El cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment” entra en la recta final compta amb dos actes. Per una banda tindrem el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al voltant de la novel·la Crímenes de hambre, que ens endinsa en la complexitat de les elits que concentren la riquesa i que estan darrera de decisions […]

Formació

Presentació del llibre que recull el contingut de la jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”

Per commemorar els 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les comarques gironines organitzem la presentació del llibre que recull el contingut de la Jornada “Antics i nous reptes de l’educació social”. L’acte comptarà amb Esther Ferrero i Bosch, professora associada de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La presentació serà el […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats